Sekite mus Facebook'e!
Pagal šį receptą paprastai ir greitai iškepsite visą kalną čeburekų – sultingų, aromatingų, su traškia plutele.
Gaminti reikės šių ingredientų:
–
kiaušinio, 1 vnt.;
– vandens, 2 puodeliai;
– miltų, 1 kg; –
druskos pagal skonį;
– augalinio aliejaus, 40 ml; –
svogūno, 2 vnt.;
– maltos bet kokios rūšies mėsos, 700 g; –
pipirų, prieskonių, žolelių pagal skonį.
Kepimo procesas
Maltą mėsą pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, žolelėmis ir smulkiai supjaustytais svogūnais.
Karštą vandenį sumaišykite su druska ir augaliniu aliejumi
. Išsijokite miltus ir pamatuokite 200 g – supilkite juos į skystį
ir
gerai
išmaišykite
.
Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išmaišykite.
Dabar supilkite dalį miltų ir gerai išmaišykite tešlą – ji turi būti minkšta ir nelipni
.
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite ją šiltoje vietoje (be skersvėjo) 2 val.
Iš tešlos išpjaukite nedidelius gabalėlius, iškočiokite juos į plokščius pyragėlius, sudėkite faršą ir užspauskite kraštus.
Kepkite čeburekus augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos
.
Patarimas: jei mėgstate, kad faršas būtų labai sultingas, į faršą galite įdėti sviesto arba įpilti šiek tiek vandens (sultinio), kad faršas būtų skystesnis.
