Sekite mus Facebook'e!
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kefyro, 100 ml;
– kiaušinio, 1 vnt.;
– druskos pagal skonį;
– sodos, 0,5 šaukštelio
; – žaliojo svogūno, 1 ryšulėlis
; – sūrio, 50 g;
– miltų, 200-250 g.
Kepimo procesas
Kefyrą arba jogurtą sumaišykite su druska ir soda, kiaušiniu, suberkite miltus, išminkykite
. Įdėkite svogūnus
ir sūrį
, išmaišykite
masę iki vientisos masės ir užminkykite minkštą tešlą
.
Dėkite ant miltais pabarstyto stalo, šiek tiek paminkykite ir rankomis iškepkite į plokščią duoną, padalydami ją į 8 dalis – trikampėlius.
Įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir dėkite trikampėlius į keptuvę, apkepkite iš abiejų pusių. Dėkite
ant popierinių rankšluosčių, tada dėkite į lėkštę
.
Patarimas: jei norite, paruoštas tortilijas galite pabarstyti smulkintais česnakais ir krapais arba pasigaminti grietinės padažą: grietinę (jogurtą, majonezą) sumaišykite su smulkintais česnakais, krapais, petražolėmis, pipirais, paprika.
