Sekite mus Facebook'e!
Paštetas gaunasi labai skanus ir švelnus, jis tikrai pateks į jūsų receptų dėžutę.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
svogūno, 2 vnt.;
– virtų trynių, 3 vnt.;
– sviesto, 200 g; –
vištienos kepenėlių, 1 kg;
– druskos ir pipirų pagal skonį;
– morkų, 3 vnt.; –
augalinio aliejaus.
Gaminimo procesas
Vištienos kepenėles virkite pasūdytame vandenyje 5-10 min.
Morkos išverdamos vandenyje arba garuose, atvėsinamos, nulupamos ir supjaustomos gabaliukais.
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami nedideliame kiekyje augalinio ir sviesto aliejaus.
Vištienos kepenėlės, morkos, svogūnai sumaišomi ir viskas susmulkinama trintuvu
.
Pagal skonį įberiame druskos ir pipirų, sviesto ir dar kartą viską sutriname blenderiu.
Paštetą laikome švariame ir uždengtame inde.
Patarimas: nepervirkite kepenėlių, nes kitaip jos taps per tirštos, o tai turės įtakos pašteto skoniui. Kad paštetas būtų dar skanesnis, galite įdėti keptų grybų. Iš pašteto ir vaflinių pyragaičių galima pagaminti puikų užkandinį pyragą.
