Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Namuose virtas sutirštintas pienas. Visada naudoju šį receptą

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paruoštas pagal šį receptą skanėstas niekada nesuges ir visada turėsite skanaus ir šviežio virinto sutirštinto pieno.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

vandens, 1 puodelis;

– sodos, 1 šaukštelis

; – cukraus, 1 kg; –

acto, 3 šaukštai

; – pieno, 3 litrai.

Paruošimo procesas

Sudėkite visus ingredientus ir supilkite į puodą storu dugnu. Uždekite

ant ugnies, maišykite, virkite masę, kol cukrus visiškai ištirps

. Supilkite pieną ir užvirinkite masę

. Sumažinkite ugnį ir virkite masę apie 2 valandas.

Kai masė pradės kilti – reikia didinti ir mažinti ugnį, kad kondensuotas

pienas

pradėtų greitai tirštėti. Kai pastebėsite, kad masė „šnypščia”, nukelkite ją nuo viryklės

. Karštą supilkite į švarius stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite, kol atvės, tada dėkite į šaldytuvą.

Patarimas: geriau pasiimti naminį pieną, jei tokio nėra, tuomet rinktis geriausios kokybės ir riebumo pieną parduotuvėje. Šį desertą galima laikyti iki 4 mėnesių.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *