Sekite mus Facebook'e!
Paruoštas pagal šį receptą skanėstas niekada nesuges ir visada turėsite skanaus ir šviežio virinto sutirštinto pieno.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
vandens, 1 puodelis;
– sodos, 1 šaukštelis
; – cukraus, 1 kg; –
acto, 3 šaukštai
; – pieno, 3 litrai.
Paruošimo procesas
Sudėkite visus ingredientus ir supilkite į puodą storu dugnu. Uždekite
ant ugnies, maišykite, virkite masę, kol cukrus visiškai ištirps
. Supilkite pieną ir užvirinkite masę
. Sumažinkite ugnį ir virkite masę apie 2 valandas.
Kai masė pradės kilti – reikia didinti ir mažinti ugnį, kad kondensuotas
pienas
pradėtų greitai tirštėti. Kai pastebėsite, kad masė „šnypščia”, nukelkite ją nuo viryklės
. Karštą supilkite į švarius stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite, kol atvės, tada dėkite į šaldytuvą.
Patarimas: geriau pasiimti naminį pieną, jei tokio nėra, tuomet rinktis geriausios kokybės ir riebumo pieną parduotuvėje. Šį desertą galima laikyti iki 4 mėnesių.
