Sekite mus Facebook'e!
Kartais atrodo, kad biskvitą pagaminti sunku. Tada žmonės griebiasi parduotuvėje pirktų pyragų arba ne tokių sudėtingų receptų. Tačiau, jei pažvelgsite į internetą, rasite daugybę įdomių būdų, kaip paruošti tortus. Žinome, kaip biskvitus gaminti orkaitėje, multivariklyje ir net keptuvėje. Šiandien papasakosime apie paprasčiausią ir ne mažiau skanų sausainių kepimo keptuvėje variantą.
Sausainių ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 90 g;
- cukraus – 90 g;
- vanilinis cukrus;
- druskos – žiupsnelis.
Biskvito paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite tris kambario temperatūros vištų kiaušinius. Įberkite žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus pagal skonį. Nedideliu greičiu mikseriu išplakite kiaušinius.
Kai kiaušiniai bus balti ir liks plaktuvo pėdsakas, pradėkite dėti miltus. Supilkite pusę persijotų miltų ir išmaišykite plaktuvu. Tada įberkite kitą pusę miltų.
Atkreipkite dėmesį, kad nededame kepimo sodos ir raugo, biskvitas pakils ir be šių ingredientų.
Skardą išklojame aliejumi pateptu arba silikoniniu pergamentu
.
Jei tokio pergamento nėra, galite jį patepti sviestu
. Tešlą perkelkite į keptuvę. Kad produktas pasiskirstytų tolygiai, medinį pagaliuką įmerkite į vidurį ir spirale judinkite link kraštų.
Padėkite keptuvę ant viryklės ir sandariai uždenkite dangčiu
.
Jei dangtyje yra skylė, viršų uždenkite rankšluosčiu
. 20 minučių kepkite neatidengdami dangčio.
Tada apverskite, po dugnu pakišdami naują pergamentą. Nuvalykite nuo dangčio susikaupusį kondensatą ir kepkite biskvitą 7-10 min.
Patikrinkite, ar jis iškepęs, dantų krapštuku
.
Kaip premiją papasakosime, kokį pyragą iš šių pyragaičių kepėme.
Biskvitą perpjovėme į dvi dalis. Kiekvieną iš jų pamirkėme saldžiame sirupe: virintame cukraus ir vandens mišinyje. Tada aptepėme obuolių kremu. Uždengėme antruoju pyragu. Galite palikti taip, arba pridėti dar du biskvito sluoksnius. Viršų pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite avietėmis.
Būtinai pabandykite pagaminti biskvitus pagal šį receptą! Galite fantazuoti su įdaru.
