Sekite mus Facebook'e!
Nuo seno paukštiena, žvėriena ir kitos mėsos gėrybės buvo patiekiamos su įvairiais pagardais – padažais. Juose buvo tiek daug ingredientų, kad buvo neįmanoma nustatyti vieno konkretaus skonio. Dabar parduotuvių lentynose platus priedų prie patiekalų pasirinkimas, tačiau malonesnis, skanesnis ir sveikesnis naminis
paruošimas
.
Pavyzdžiui, jei nuo derliaus liko daug pomidorų, galite pasigaminti saldų ir aštrų padažą žiemai. Pagrindo pagrindas yra pomidorai, o visa kita – skonio ir pikantiškumo reguliavimas
. Norime pasiūlyti šį receptą, išbandykite, nepasigailėsite!
Padažo ingredientai:
- Pomidorai – 3 vnt;
- svogūnai – 600 g;
- hopeli souneli – valgomasis šaukštas;
- cukraus – 300 g;
- juodieji pipirai – šaukštelis;
- raudonųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- druskos – valgomasis šaukštas;
- saulėgrąžų aliejaus – 2-3 valgomieji šaukštai.
Padažo paruošimas:
Pomidorus nulupkite nuo odelės ir perkoškite per sulčiaspaudę. Jei tokio prietaiso namuose neturite, galite pomidorus išvirti ir pertrinti per sietelį arba pašalinti žievelę, supjaustyti ir tada naudoti blenderį
. Tada lengvai apkepkite svogūną ir sutrinkite jį blenderiu
.
Į svogūnų košę įpilkite pomidorų sulčių. Virkite ant silpnos ugnies 1 val.
Įberkite druskos, cukraus, juodųjų ir raudonųjų pipirų. Taip pat įberkite vieną valgomąjį šaukštą hopeli-suneli. Išmaišykite ir virkite dar 20 minučių.
Supilkite į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite.
Paruoštas rūgštus ir aštrus preparatas žiemai! Puikus parduotuvėje pirkto kečupo pakaitalas!
