Sekite mus Facebook'e!
Tortai tapo vienu iš pagrindinių šventės – vestuvių, jubiliejaus ar gimtadienio – skanėstų. Tortai gaminami arba specialiuose konditerijos fabrikuose, arba juos gamina autorinis konditeris savo studijoje
. Fabriko tortai nuo autorinių skiriasi tuo, kad fabriko tortai gaminami dideliais kiekiais. Paprastai tokiuose tortuose dažiklių ir kvapiųjų medžiagų procentinė dalis viršijama. Autoriniai tortai yra mažiau kenksmingi, tačiau brangesni. Todėl vietoj šių dviejų variantų galite pabandyti tortą pasigaminti patys.
Papasakosime, kaip pasigaminti tortą „Damų piršlybos”
.
Torto „Moteriški piršteliai” ingredientai:
- Vanduo – 375 ml;
- miltai – 225 g;
- sviestas – 150 g;
- kiaušiniai – 6 vnt;
- maskarponės – 250 g;
- grietinė 20 % – 200 ml;
- cukraus – 180 g;
- kondensuotas pienas – 2 šaukštai. litrai;
- vanilinio cukraus – 20 g.
Torto „Moteriški piršteliai” paruošimas:
Sumaišykite maskarponę su grietine, cukrumi, kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi. Maišytuvu išplakite visus komponentus iki vientisos kreminės masės, išimkite į šaldytuvą.
Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Iš anksto ištirpinkite sviestą, supilkite į vandenį. Į skystį supilkite miltus ir keptuvėje išminkykite tešlą.
Kai tešla taps vienalytė, išjunkite kaitrą ir nuimkite puodą nuo viryklės
.
Į atvėsusią tešlą palaipsniui 5 dalimis įmuškite plaktus kiaušinius ir išminkykite
tešlą
.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį arba konditerinį švirkštą
.
Kepimo
skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jos paviršiaus dėkite nedidelius, maždaug 10-15 cm ilgio tešlos lazdeles.
15 min. kepkite šias lazdeles iš pradžių 200 laipsnių temperatūroje, po to 5 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Patepkite lėkštės paviršių kremu ir sudėkite pirmąjį lazdelių sluoksnį – 5 iš eilės
. Eilės viršų patepkite kremu ir statmenai sudėkite antrąjį lazdelių sluoksnį.
Antrąją lazdelių eilę užtepkite kremu
. Toliau dėliokite lazdelių eiles, palaipsniui mažindami jų skaičių.
Turėtumėte gauti lazdelių ir kremo piramidę.
Kad tortas atrodytų gražiau, galite jį apibarstyti šokolado drožlėmis arba smulkintais riešutais. Gausite saldų naminį tortą, kurį galima pagaminti greitai ir be vargo.
