Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai – tai paprastas desertas, kuris yra vienas pigiausių parduotuvių lentynose. Paprastai sausainių kaina nėra labai didelė. Tačiau kuo mažesnė kaina, tuo prastesnė produkto kokybė. Pigiuose sausainiuose naudojama daug kvapiųjų medžiagų, kurios dažnai suteikia cheminį skonį. Tai ypač pastebima sausainiuose, pagardintuose „kava” arba „miško uogomis”
. Todėl pirmenybę turėtumėte teikti naminiams sausainiams. Taip bus galima išvengti cheminių priedų ir pasigaminti gardų aromatinį desertą prie arbatos.
Sausainių ingredientai:
- Miltai – 260 g;
- Kefyras – 100 ml;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Vanilės – žiupsnelis;
- Druska – žiupsnelis;
Ingredientai pabarstymams:
- Cukrus – 1,5 valg.
Biskvito paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suplakite su druska ir cukrumi.
Į mišinį supilti
kefyrą, augalinį aliejų ir vanilę
. Į kiaušinių masę supilti ½ miltų ir kepimo miltelius, išminkyti tirštą tešlą
. Į tešlą supilti likusius miltus, tešlą išminkyti rankomis. Tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu.
Tešlą pabarstykite cukrumi ir padalykite į nedidelius kvadratėlius.
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos tešlos kvadratėlius.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Beje, tai vienas greičiausių sausainių gaminimo būdų. Visiems veiksmams atlikti reikia maždaug 20-25 minučių.
