Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus kopūstų pyragas orkaitėje! Greitas nesaldžių kepinių receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tradiciškai mūsų šalies virtuvėje pyragai reiškė kažką iškilmingo, tačiau jaukaus ir gimtojo. Tokio tipo miltiniai gaminiai buvo kepami atvykstant svečiams.

Senovėje pyragas buvo pilnaverčių pietų ar vakarienės pakaitalas. Namų šeimininkės taip paruošdavo šį patiekalą, kad galėjo pamaitinti didžiulę šeimą

. Dabar tendencija kepti pyragus pastebimai sumažėjo. Šį reiškinį lėmė tai, kad yra daugybė kitų patiekalų, kuriuos galima paruošti vakarienei. Pyragai dabar yra kažkas, kas tinka po vakarienės, prie arbatos

. Kad neišduotume tradicijų, išsikepkime gardų kopūstų pyragą.

Kopūstų pyrago ingredientai:

  • Pienas – 220 ml;
  • vištų kiaušiniai – 3 vnt;
  • sausų mielių – 5 g;
  • česnako – skiltelė;
  • cukraus – 30 g;
  • druskos – 1,5 šaukštelio;
  • miltai – 300 g;
  • sviestas – 100 g;
  • kopūstai – 500 g.

Kopūstų pyrago paruošimas:

170 ml pieno šiek tiek pašildoma, kad jis būtų šiek tiek aukštesnės nei kambario temperatūros. Į pieną supilamos mielės ir 20 g cukraus

, įberiami 2 šaukštai miltų, ingredientai išmaišomi ir toliau aktyvuojamos mielės. Per 20 minučių mielės turėtų duoti norimą rezultatą opara

Rekomenduojame:  Daugelį metų išbandytas pieniškų blynų receptas. Subtilus skonis ir puiki tekstūra: ploni ir gardūs blyneliai.

. Į dubenį su 40 g šilto sviesto įmušamas kiaušinis, komponentai sumaišomi. Sujunkite oparą su kiaušinio mišiniu, persijokite dalis miltų

. Kai pradėsime persijoti antrąją dalį miltų, įberkite pusę arbatinio šaukštelio druskos. Rankomis išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą ir suformuokite iš jos rutulį.

Smulkiai supjaustykite kopūstus

.

Į keptuvę sudėkite likusį sviestą, cukrų ir druską, produktus ištirpinkite. Ant vidutinės ugnies troškinkite kopūstus 5 minutes.

Česnako skiltelę išspauskite per presą ir pridėkite prie kopūstų. Į keptuvę su faršu supilkite pieną, toliau troškinkite kopūstus po dangčiu 7 minutes. Šiuo metu pagal skonį galite įberti mėgstamų prieskonių

. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Po troškinimo kiaušinius sudėkite į kopūstus ir palikite įdarą atvėsti.

Tešlą padalykite į dvi dalis – didesnę (70 % viso kiekio) ir mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite į formos dydžio sluoksnį, atsižvelgdami į šonus

. Tešlos sluoksnį sudėkite į kepimo formą ir užpildykite įdaru. Iškočiokite mažesnį sluoksnį ir juo uždenkite kopūstus. Užklijuokite kraštus sujungdami didįjį ir mažąjį sluoksnius.

Вкусный пирог с капустой в духовке! Быстрый рецепт несладкой выпечки

Pyrago viršaus viduryje padarykite skylutę, kad kepant išeitų oro perteklius. Palikite gaminį dar pusvalandį pastovėti karštyje.

Rekomenduojame:  Skaniausias baklažanų dvigubame padaže receptas. Paprastas ir skanus receptas

Вкусный пирог с капустой в духовке! Быстрый рецепт несладкой выпечки

Pyragą 45 minutes kepkite iki 175 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje.

Вкусный пирог с капустой в духовке! Быстрый рецепт несладкой выпечки

Prieš dėdami pyragą į orkaitę, patepkite jį žaliu kiaušiniu.

Į įdarą taip pat galite įdėti šiek tiek morkų, nors ir be jų patiekalas gaunasi nuostabus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *