Sekite mus Facebook'e!
Mūsų šalies virtuvėje žodis „pyragas” kilęs iš homonimo „šventė”. Tai reiškia, kad kepiniai paprastai buvo ruošiami šventei arba atvykus svečiams. Tačiau verta atskirti šventinius ir paprastus pyragus.
Šventiniams kepiniams priskiriami gaminiai iš saldžios tešlos su uogų ar vaisių priedais. Paprastai šie pyragai ruošiami arbatos gėrimo ceremonijai. Paprasti pyragai gaminami su mėsos, kopūstų įdaru, kad pamaitintų didelę šeimą
. Pyragai su uogomis ir vaisiais laikomi desertiniu patiekalu. Jie buvo kepami kaip pakaitalas pyragams, kuriems gyventojai neturėjo pinigų.
Dabar pyragus kepame savo malonumui, norėdami pradžiuginti artimuosius.
Uogų pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai: vištų kiaušiniai – 3 vnt;
- uogos – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- raugo – šaukštelis;
- cukraus – 12 valgomųjų šaukštų;
- miltai – 12 valgomųjų šaukštų;
- augalinis aliejus – 12 v. л.;
- pieno – 12 valg. š.
Uogų pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, produktus šiek tiek išmaišykite. Į cukraus ir kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną, toliau maišykite, kol ingredientai susijungs
. Į miltus įmaišykite raugą, birius produktus persijokite į kiaušinių masę.
Supilkite
tešlą
į ne didesnę kaip 20 cm skersmens formą. Tešlą pripildykite uogomis, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Uogų pyragą kepkite 40 minučių, leiskite jam atvėsti apie 10 minučių.
Pyragą galima apibarstyti cukraus pudra ir patiekti arbatos ceremonijai. Kepimui galite naudoti bet kokias turimas uogas.
