Sekite mus Facebook'e!
Tiek senovėje, tiek šiuolaikiniame pasaulyje pyragai – tai ne tik patiekalas alkiui numalšinti. Tai ištisa kulinarinė tradicija, atspindinti namų jaukumą ir komfortą.
Buvo atlikta mūsų šalies gyventojų apklausa. Pagrindinis klausimas – su kuo jums asocijuojasi pyragai? Daugelis žmonių teigė, kad pyragas jiems yra šeimos arba močiutės meilės ženklas.
Šie atsakymai gana suprantami ir logiški
.
Pyragai kepami dideliam artimų žmonių ratui. Kiekviena šeimininkė turi savo autorinį pyrago receptą. Šiandien į receptų taupyklę galime įtraukti dar vieną gerą pyrago kepimo algoritmą.
Pyrago ingredientai:
- Ryazhenka – 200 ml;
- džiovintų spanguolių – 100 g;
- manų kruopos – 200 g;
- geriamoji soda – 0,5 šaukštelio;
- cukraus – 200 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilinio cukraus – šaukštelis.
Pyrago paruošimas:
Išmaišykite ryženką ir manų kruopas viename dubenyje. Palikite manų kruopas 20 minučių, kad sugertų ryazhenka
. Tada supilkite į mišinį paprastąjį ir vanilinį cukrų, druską ir plakite mikseriu iki vientisos masės. Į skystą masę supilkite augalinį aliejų, gerai išmaišykite
. Į miltus įmaišykite kepimo sodą, produktus persijokite į ryazhenka ir manų kruopų mišinį. Plakite mikseriu, kol gausis tešla
. 10 minučių užpilkite spanguoles verdančiu vandeniu, tegul jos suminkštėja. Tada džiovintas uogas nusausinkite ir įmaišykite į tešlą.
Supilkite tešlą į kepimo formą.
Iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pyragą kepkite apie 35 minutes.
Pyragą su spanguolėmis iškepėme per trumpą laiką. Vietoj šių uogų galite naudoti sultenes, riešutus.
