Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių tortai ir pyragai yra dvi visiškai skirtingos kepinių rūšys. Tortai priklauso desertų kategorijai, o pyragai – bandelių kepinių kategorijai. Tačiau sumanūs konditeriai sugebėjo sujungti šias dvi kepinių rūšis taip, kad sukūrė kažką originalaus.
Žinoma, tortai kilę iš pyragų
.
Iš pradžių tešla pyragams ir biskvitiniams pyragams buvo ruošiama panašiai. Tik vėlesniu laikotarpiu konditeriai pradėjo eksperimentuoti, pasiekdami poringesnę ir impregnavimui tinkamą tekstūrą.
Esame pasirengę parodyti jums įdomaus torto- pyrago, galinčio užkariauti jūsų svečius ir gimtadienį švenčiantį berniuką, receptą.
Torto pyrago ingredientai:
- Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- citrinos sultys: – citrinų sultys: – kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 140 g;
- obuolys – vnt;
- vanilinio cukraus – 20 g;
- grietinėlė – 180 g;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai;
- sviestas – 50 g;
- kiaušinio trynys – vnt;
- miltai – 350 g;
- pienas – 400 ml;
- raugas – 8 g.
Pyrago paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite porą kiaušinių, 100 g paprasto ir 10 g vanilinio cukraus.
Tada supilkite augalinį aliejų ir ištirpintą sviestą, toliau maišykite iki vientisos masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kiaušinių mišinį, išminkykite nelipnią, elastingą tešlą
. ¼
tešlos sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą. Likusią tešlą rankomis paskirstykite ant 22 cm skersmens formos dugno ir sienelių. Suformuotą pyrago dugną įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Išimkite obuolį iš žievelės ir sėklų dėžutės. Supjaustykite obuolį plonomis skiltelėmis ir sudėkite į keptuvę su 10 g cukraus. Troškinkite obuolius 5 minutes ant vidutinės ugnies, nepamiršdami įpilti citrinos sulčių
. Kremui puode sumaišykite pieną su kiaušinio tryniu, kukurūzų krakmolu, 30 g granuliuoto cukraus ir vaniliniu cukrumi
.
Suplakite produktus ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės
. Nuimkite tirštą masę nuo ugnies, į ją įmaišykite grietinėlę ir išmaišykite kremą. Į kremo pagrindą sudedame karamelizuotus obuolius, komponentus sumaišome
. Kremą dedame ant anksčiau suformuotos tešlos formos dugno.
Tolygiai paskirsčius įdarą, kremo paviršių reikia patepti ¼ šaltos tešlos.
Paruošiame orkaitę – įkaitiname iki 180 laipsnių
.
Pyragą kepkite, kol pluta paruduos.
Patiekdami nepamirškite pyrago pabarstyti cukraus pudra.
Perpjautas pyragas- pyragas labai sultingas ir nepaprastai gražus.
