Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kasmet jį gaminu šventiniam stalui. Aromatingas pyragas: kremas kaip obuolių pudingas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui žmonių tortai ir pyragai yra dvi visiškai skirtingos kepinių rūšys. Tortai priklauso desertų kategorijai, o pyragai – bandelių kepinių kategorijai. Tačiau sumanūs konditeriai sugebėjo sujungti šias dvi kepinių rūšis taip, kad sukūrė kažką originalaus.

Žinoma, tortai kilę iš pyragų

.

Iš pradžių tešla pyragams ir biskvitiniams pyragams buvo ruošiama panašiai. Tik vėlesniu laikotarpiu konditeriai pradėjo eksperimentuoti, pasiekdami poringesnę ir impregnavimui tinkamą tekstūrą.

Esame pasirengę parodyti jums įdomaus torto- pyrago, galinčio užkariauti jūsų svečius ir gimtadienį švenčiantį berniuką, receptą.

Torto pyrago ingredientai:

  • Vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
  • citrinos sultys: – citrinų sultys: – kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 140 g;
  • obuolys – vnt;
  • vanilinio cukraus – 20 g;
  • grietinėlė – 180 g;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • kukurūzų krakmolas – 2 šaukštai;
  • sviestas – 50 g;
  • kiaušinio trynys – vnt;
  • miltai – 350 g;
  • pienas – 400 ml;
  • raugas – 8 g.

Pyrago paruošimas:

Į gilų dubenį įmuškite porą kiaušinių, 100 g paprasto ir 10 g vanilinio cukraus.

Rekomenduojame:  Šiam ritiniui net nereikia orkaitės. Mėsą ir faršą suvynioju į popierių ir kepu ant sausos keptuvės.

Tada supilkite augalinį aliejų ir ištirpintą sviestą, toliau maišykite iki vientisos masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kiaušinių mišinį, išminkykite nelipnią, elastingą tešlą

. ¼

tešlos sudėkite į maišelį ir padėkite į šaldytuvą. Likusią tešlą rankomis paskirstykite ant 22 cm skersmens formos dugno ir sienelių. Suformuotą pyrago dugną įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.

Išimkite obuolį iš žievelės ir sėklų dėžutės. Supjaustykite obuolį plonomis skiltelėmis ir sudėkite į keptuvę su 10 g cukraus. Troškinkite obuolius 5 minutes ant vidutinės ugnies, nepamiršdami įpilti citrinos sulčių

. Kremui puode sumaišykite pieną su kiaušinio tryniu, kukurūzų krakmolu, 30 g granuliuoto cukraus ir vaniliniu cukrumi

.

Suplakite produktus ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės

. Nuimkite tirštą masę nuo ugnies, į ją įmaišykite grietinėlę ir išmaišykite kremą. Į kremo pagrindą sudedame karamelizuotus obuolius, komponentus sumaišome

. Kremą dedame ant anksčiau suformuotos tešlos formos dugno.

Каждый год готовлю на праздничный стол. Ароматный торт-пирог: крем, как яблочный пудинг

Tolygiai paskirsčius įdarą, kremo paviršių reikia patepti ¼ šaltos tešlos.

Paruošiame orkaitę – įkaitiname iki 180 laipsnių

Rekomenduojame:  "Medinė slyva" - švelnus pyragas be plutos iškočiojimo ir impregnavimo

.

Pyragą kepkite, kol pluta paruduos.

Каждый год готовлю на праздничный стол. Ароматный торт-пирог: крем, как яблочный пудинг

Patiekdami nepamirškite pyrago pabarstyti cukraus pudra.

Каждый год готовлю на праздничный стол. Ароматный торт-пирог: крем, как яблочный пудинг

Perpjautas pyragas- pyragas labai sultingas ir nepaprastai gražus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *