Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Aš nebegaminu įprastų draanikų. Lazy zrazy: lengva, suprantama ir skanu

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Draniki yra gana populiarus bulvių patiekalas. Bulvinių blynų analogų yra daugelyje Europos virtuvių. Kiekviena šalis turi savo originalų dranikų receptą

. Tačiau šis patiekalas daugiausiai gaminamas Baltarusijoje. Tai valstybinis patiekalas, nacionalinė virtuvė

. Dranikų aktualumą sustiprina paprastas patiekalo gaminimo būdas. Jums tereikia bulvių ir pagrindinių produktų iš šaldytuvo

. Kartu stebina bulvinių blynų universalumas. Juos galima patiekti kaip pusryčius, užkandį ar šventinio stalo užkandį

. Pakalbėkime apie neįprastą dranikų receptą

.

Blynų ingredientai:

  • bulvės – 700 g;
  • miltai – 2 valg;
  • svogūnas – vnt;
  • maltų juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
  • maltos mėsos – 200 g;
  • druskos – šaukštelis;
  • vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
  • petražolių – ryšulėlis.

Dranikų paruošimas:

Bulves nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka. Nuspauskite bulves nuo drėgmės pertekliaus ir sudėkite jas į gilų dubenį.

Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną ir pasiųskite prie bulvių

.

Žoleles smulkiai supjaustykite ir kartu su malta mėsa nusiųskite prie daržovių.

Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus, į mišinį sudėkite tik trynius. Mišinį pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.

Rekomenduojame:  Mėtų daugiau nekepinu, taip sveikiau. Skani ir sultinga žuvis su svogūnais: vakarienė visai šeimai

Į bulvių mišinį supilkite miltus, užminkykite blynams skirtą tešlą.

Baltymus išplakite atskirai iki sodrių tirštų putų.

Išplaktus baltymus įmaišykite į bulvių mišinį, dar kartą išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (100 ml), šaukštu ištepkite blynų paviršių

.

Обычные драники больше не готовлю. Ленивые зразы: лёгкие, понятные и вкусные

Kepkite bulvinius blynelius ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių įgaus auksinę plutelę.

Обычные драники больше не готовлю. Ленивые зразы: лёгкие, понятные и вкусные

Šis patiekalas gerai dera su grietine.

Įdarą galima dėti bet kokiu jums patinkančiu būdu.

Обычные драники больше не готовлю. Ленивые зразы: лёгкие, понятные и вкусные

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *