Sekite mus Facebook'e!
Draniki yra gana populiarus bulvių patiekalas. Bulvinių blynų analogų yra daugelyje Europos virtuvių. Kiekviena šalis turi savo originalų dranikų receptą
. Tačiau šis patiekalas daugiausiai gaminamas Baltarusijoje. Tai valstybinis patiekalas, nacionalinė virtuvė
. Dranikų aktualumą sustiprina paprastas patiekalo gaminimo būdas. Jums tereikia bulvių ir pagrindinių produktų iš šaldytuvo
. Kartu stebina bulvinių blynų universalumas. Juos galima patiekti kaip pusryčius, užkandį ar šventinio stalo užkandį
. Pakalbėkime apie neįprastą dranikų receptą
.
Blynų ingredientai:
- bulvės – 700 g;
- miltai – 2 valg;
- svogūnas – vnt;
- maltų juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- maltos mėsos – 200 g;
- druskos – šaukštelis;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- petražolių – ryšulėlis.
Dranikų paruošimas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite vidutine tarka. Nuspauskite bulves nuo drėgmės pertekliaus ir sudėkite jas į gilų dubenį.
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną ir pasiųskite prie bulvių
.
Žoleles smulkiai supjaustykite ir kartu su malta mėsa nusiųskite prie daržovių.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus, į mišinį sudėkite tik trynius. Mišinį pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.
Į bulvių mišinį supilkite miltus, užminkykite blynams skirtą tešlą.
Baltymus išplakite atskirai iki sodrių tirštų putų.
Išplaktus baltymus įmaišykite į bulvių mišinį, dar kartą išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (100 ml), šaukštu ištepkite blynų paviršių
.
Kepkite bulvinius blynelius ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių įgaus auksinę plutelę.
Šis patiekalas gerai dera su grietine.
Įdarą galima dėti bet kokiu jums patinkančiu būdu.
