Sekite mus Facebook'e!
Kad žiemą imuninė sistema būtų stipri, į savo mitybos racioną dažniau įtraukite burokėlių. Ši daržovė turi daug naudingų komponentų, padedančių palaikyti bendrą organizmo būklę tonusą
. Jei peržvelgsime pagrindinius burokėlių privalumus, daržovėje rasime didelį mineralinių druskų ir organinių rūgščių sankaupų kiekį. Labai svarbus ir burokėliuose esantis folio rūgščių kiekis.
Burokėliai yra vitaminų bomba, kuri gerina medžiagų apykaitą, prisotina kraują geležies.
Kaip pamėgti burokėlius? Tam reikia ruošti gardžias salotas su šia daržove.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėlių – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- svogūnas – pusė gabalėlio;
- česnako – 2 skiltelės;
- vištienos kiaušiniai – 3 vnt;
- majonezo – 3 vnt.
- sūrio – 50 g.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol suminkštės, ir kietai virtus kiaušinius. Nuvalytus burokėlius patrinkite ant stambių tarkavimo dantų, sudėkite į salotinę.
Svogūną supjaustykite atsitiktiniais griežinėliais, česnako skilteles išspauskite per specialų presą. Į burokėlius sudėkite svogūnų ir česnakų mišinį
. Daržovių masę pasūdykite, aptepkite majonezu. Atvėsusius kiaušinius nulupti ir nuo baltymų atskirti trynius. Pirmoji kiaušinio sudedamoji dalis susmulkinama tarka, ant salotų suformuojamas baltymo dangtelis.
Panašiai kaip ir baltymai, mažomis drožlėmis paverčiamas sūrio gabalėlis, apibarstomas baltymų paviršius
.
Komponentus aptepkite šaukštu majonezo
. Rankomis arba grūstuvu išminkykite trynius, uždėkite juos ant sūrio ir baltymų sluoksnio. Paskutinį sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu.
Rezultatas – įdomios burokėlių salotos. Jei norite, patiekalą galite papuošti graikiniais riešutais ir krapais.
