Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daug jų paruošiu ir dedu į šaldiklį. Blyneliai su skaniais įdarais: pusryčiams arba šventėms

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai yra tradicinis mūsų virtuvės patiekalas. Sunku ką nors pasakyti apie tikslią blynų kilmę, nes nėra tikslios jų atsiradimo slavų tautose datos.

Tikėtina, kad blynai pradėti kepti dar prieš atsirandant raštui. Pirmieji šio gaminio receptai pasirodė XI amžiuje. Blynus reikėtų laikyti blynų pirmtakais. Tačiau vėlgi daroma prielaida, kad būtent blynai atsirado anksčiau.

Iš pradžių šis produktas buvo auka pagonių dievams

.

Išliko šventė – Užgavėnės, susijusios su apeigomis ir laiko blynus. Paruoškime šiuolaikiškesnį blynų su mėsos įdaru variantą.

Blynų su mėsa ingredientai:

  • Vištienos kiaušiniai – 5 vnt;
  • druskos – šaukštelis;
  • cukraus – 4 šaukštai;
  • pieno – litras;
  • augalinis aliejus – 8 šaukštai. litrai;
  • grietinėlės – 60 ml;
  • miltai – 640 g;
  • verdančio vandens – litras;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • maltos mėsos – 800 g;
  • vanduo – 150 ml.

Blynų su mėsa paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, plakite, kol baltymai ir tryniai susijungs. Į kiaušinių masę supilkite pieną, toliau kruopščiai plakite

Rekomenduojame:  Užkandžiaukite pomidorais per 30 minučių. Puikus kebabų ir kitų patiekalų receptas: skonio paslaptis - padaže.

. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir grietinėlę, išmaišykite iki vientisos masės. Į skystą pagrindą supilkite miltus, išminkykite blynų tešlą

. Į tešlą

supilkite

verdantį vandenį, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

Ant didelės ugnies keptuvėje kepkite plonus blynus.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Блины с вкусной начинкой: на завтрак или на праздник

Tada kubeliais supjaustykite svogūnus, kepkite iki nedidelės auksinės plutelės ant vidutinės ugnies su minimaliu kiekiu saulėgrąžų riebalų. Į svogūnus šiuo metu galite įdėti mėgstamų prieskonių

. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, kepkite, kol pakeis spalvą. Tada į faršą supilkite vandenį, troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 20 minučių.

Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą faršo, susukite į vokelius

.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Блины с вкусной начинкой: на завтрак или на праздник

Šių blynų grožis tas, kad juos galima suvalgyti visus iš karto arba dalį palikti pusryčiams.

Готовлю много и ставлю в морозильник. Блины с вкусной начинкой: на завтрак или на праздник

Šį receptą tikrai naudosite ilgai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *