Sekite mus Facebook'e!
Blynai yra tradicinis mūsų virtuvės patiekalas. Sunku ką nors pasakyti apie tikslią blynų kilmę, nes nėra tikslios jų atsiradimo slavų tautose datos.
Tikėtina, kad blynai pradėti kepti dar prieš atsirandant raštui. Pirmieji šio gaminio receptai pasirodė XI amžiuje. Blynus reikėtų laikyti blynų pirmtakais. Tačiau vėlgi daroma prielaida, kad būtent blynai atsirado anksčiau.
Iš pradžių šis produktas buvo auka pagonių dievams
.
Išliko šventė – Užgavėnės, susijusios su apeigomis ir laiko blynus. Paruoškime šiuolaikiškesnį blynų su mėsos įdaru variantą.
Blynų su mėsa ingredientai:
- Vištienos kiaušiniai – 5 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – 4 šaukštai;
- pieno – litras;
- augalinis aliejus – 8 šaukštai. litrai;
- grietinėlės – 60 ml;
- miltai – 640 g;
- verdančio vandens – litras;
- svogūnas – 2 vnt;
- maltos mėsos – 800 g;
- vanduo – 150 ml.
Blynų su mėsa paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, plakite, kol baltymai ir tryniai susijungs. Į kiaušinių masę supilkite pieną, toliau kruopščiai plakite
. Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir grietinėlę, išmaišykite iki vientisos masės. Į skystą pagrindą supilkite miltus, išminkykite blynų tešlą
. Į tešlą
supilkite
verdantį vandenį, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Ant didelės ugnies keptuvėje kepkite plonus blynus.
Tada kubeliais supjaustykite svogūnus, kepkite iki nedidelės auksinės plutelės ant vidutinės ugnies su minimaliu kiekiu saulėgrąžų riebalų. Į svogūnus šiuo metu galite įdėti mėgstamų prieskonių
. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, kepkite, kol pakeis spalvą. Tada į faršą supilkite vandenį, troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą faršo, susukite į vokelius
.
Šių blynų grožis tas, kad juos galima suvalgyti visus iš karto arba dalį palikti pusryčiams.
Šį receptą tikrai naudosite ilgai.
