Sekite mus Facebook'e!
Žmonės jau seniai išmoko į tešlą vynioti įvairius produktus, įskaitant mėsą, žoleles ir vaisius. Iš tikrųjų vyniotiniai ir vamzdeliai yra vienas elementariausių patiekalų gaminimo būdų.
Tačiau net ir tokiame, atrodytų, paprastame veiksmų algoritme yra niuansų. Pavyzdžiui, netinkamai elgiantis, vamzdelis gali subyrėti, o vyniotinis nesulipti. Egzistuoja
tam tikros taisyklės, kurios leidžia tešlai išlaikyti formą.
Tarp populiariausių tokių kepinių rūšių yra valgomosios juostelės – mėsos, su kondensuotu pienu arba sūriu ir žolelėmis.
Paruoškime paprastą kefyro, dešros ir
sūrio
pusryčių variantą
.
Sūrio juostelių ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- raugas – 10 g;
- druskos – šaukštelis;
- miltai – 450 g;
- cukraus – šaukštelis;
- petražolės – 10 g;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt;
- dešra – 80 g;
- sūris – 100 g.
Sūrio juostelių paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite mentele. Susmulkinkite petražoles, dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais ir abu komponentus pasiųskite į kefyrą
. Sūrį
sutarkuokite
smulkiais tarkavimo dantukais, įmaišykite į kefyro ir dešros mišinį, produktus sumaišykite. Į kefyro
mišinį
persijokite anksčiau sumaišytus kepimo miltelius ir miltus
ir iš pradžių mentele, o paskui rankomis išminkykite, kad gautųsi tvirta ir nelipni tešla. Palikite
tešlą
10 minučių po maistine plėvele
. Tešlą iškočiokite į didelį, ne storesnį kaip 2 mm stačiakampio formos sluoksnį. Supjaustykite tešlą trumpomis 3-4 cm pločio juostelėmis.
Juosteles apkepkite įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Ši tešla yra gana originali ir savarankiška.
Tačiau jei į padažą įdėsite grietinės, jis bus skanesnis.
