Sekite mus Facebook'e!
„Žydiška žuvis” yra tradicinis žydų patiekalas, išpopuliarėjęs toli už žydų bendruomenių ribų. Jis garsėja sodriu skoniu, švelnia žuvies konsistencija ir aromatingu daržovių padažu, kuriame dera saldžiarūgštės ir rūgštelės natos.
Pavadinimas „žydiška” reiškia ne griežtai religinį komponentą, o veikiau būdingą gaminimo būdą: žuvies derinį su keptais svogūnais.
Istoriškai šis patiekalas buvo gaminamas iš turimų gėlavandenių žuvų: karpio, lydekos, sterko arba lydekos. Dėl svogūnų padažo žuvį vėsioje vietoje buvo galima laikyti kelias dienas.
Papasakosime, kaip gaminti žuvį žydiškai
.
Ingredients:
- Ingredientai: jūros lydekos – 4 vnt;
- druskos – 1 šaukštelis;
- prieskoniai žuviai – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 40 g;
- sviestas – 40 g;
- svogūnas – 400 g;
- geriamoji soda – ⅓ šaukštelio;
- grietinė – 3 valg.
Žuvies paruošimas pagal žydų receptą:
Iš jūros lydekos pašalinkite vidų, žiaunas, galvą, supjaustykite mažais gabalėliais. Jūrų lydeką pasūdykite, pabarstykite žuviai skirtais prieskoniais ir maltais juodaisiais pipirais, palikite marinuotis.
Svogūną smulkiai
supjaustykite
, keptuvėje įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų. Sudėkite svogūnus į aliejų, kepkite, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Į svogūnus supilkite kepimo sodą, išmaišykite, sudėkite žuvį į svogūnų mišinį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite žuvį svogūnų mišinyje 10 min.
Apverskite žuvį, supilkite grietinę ir palikite po dangčiu troškintis dar 10-15 min.
Prie žuvies galite papildomai įdėti žalumynų – krapų, petražolių. Gausite paprastą ir greitą patiekalą iš minimalaus kiekio ingredientų.
