Sekite mus Facebook'e!
Pieniškas desertas su vaisiais – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir harmoningas sveikų ir natūralių ingredientų derinys, radęs savo vietą įvairių pasaulio tautų virtuvėse.
Deserto pagrindą sudaro pieno produktai – pienas, grietinėlė, jogurtas, varškė, riaženka ar kefyras
.
Derinant su vaisiais – šviežiais arba konservuotais – pieno pagrindas virsta visaverčiu desertu, kuriame dera skonis, tekstūra ir nauda.
Atsižvelgiant į sezoną ir pageidavimus, deserto sudėtyje gali būti bananų, braškių, obuolių, persikų, mangų, ananasų, uogų ir citrusinių vaisių. Vaisių variacijos leidžia kaskart keisti deserto skonį, nesikartojant.
Papasakosime, kaip paruošti pienišką vaisių desertą
Ingredientai: 1:
- Šiltas pienas – 250 ml;
- Agar-agaras – 7 g;
- Cukrus – 150 g;
- grietinė – 300 g;
- Vaisiai ir uogos – 800 g.
Pieniško deserto su vaisiais paruošimas:
Į šiltą pieną supilkite agarą ir palikite mišinį 20 min. šiltoje vietoje. Tuo metu vaisius ir uogas smulkiai arba stambiai supjaustykite ir sudėkite į formą aukštais šonais
. Pieną ir agarą virkite, kol užvirs, tada maišydami palikite 5 minutes pastovėti. Į pieno mišinį supilkite grietinę ir cukrų, išmaišykite
, vėl užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Dalį uogų ir vaisių galima perkelti į pieno mišinį, o likusius vaisius supilti į formą.
Uždenkite masę maistine plėvele ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
Kai desertas sukietės, galite jį išimti iš formos. Tai neįprastas desertas iš vaisių ir pieno, tačiau be želatinos.
