Sekite mus Facebook'e!
Paukščių pieno desertas – tikras rafinuotumo, lengvumo ir skonio harmonijos simbolis. Jis jau seniai tapo Rytų Europos ir ypač sovietinės virtuvės klasika, mėgstamu kelių kartų skanėstu. Dėl savo subtilios struktūros ir išskirtinio skonio jis tapo ne tik desertu, bet ir tikra legenda, kurios pavadinimą žino kiekvienas, kada nors paragavęs šio ore tvyrančio saldumyno.
Paukščių pieno pavadinimas kilo iš senovės graikų mitologijos
.
Taip buvo vadinamas kažkas tokio reto ir rafinuoto, kad jo egzistavimas buvo laikomas kone fantastišku – „neišpasakyta retenybė”. Ilgainiui šis poetiškas įvaizdis tapo ypatingo deserto, galinčio nustebinti ir pradžiuginti net išrankiausią saldumynų mėgėją, pavadinimu.
Baltojo sluoksnio ingredientai:
- grietinė – 400 g;
- cukraus pudros – 100 g;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- želatinos – 20 g;
- vandens – 150 g.
Šokoladinio sluoksnio ingredientai:
- vanduo – 50 g;
- cukraus pudros – 100 g;
- vanilinio cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- kakavos – 4 valgomieji šaukštai;
- grietinės – 380 g.
Deserto „Paukščių pienas” paruošimas:
Sumaišykite grietinę su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Atskirai sumaišykite želatiną ir vandenį, palikite, kad sustingtų
. Sustingusią želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, sudėkite į grietinės masę, išmaišykite. Baltą sluoksnį supilkite į formą ir palikite šaldytuve, kol atvės
. Į puodą su karštu vandeniu supilkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą, išmaišykite. Panašiai paruoškite želatinos pagrindą, supilkite į kakavos masę kartu su grietine.
Sumaišykite visus ingredientus ir užpilkite šokoladinį sluoksnį ant baltojo sluoksnio, palikite šaldytuve, kad sustingtų.
Gausite greitą ir paprastą desertą „Paukščių pienas”. Šio deserto nebegalite nusipirkti parduotuvėje, bet pasigaminkite patys.
