Sekite mus Facebook'e!
Bet kurioje maisto prekių parduotuvėje yra bent nedidelė lentyna su sausainiais. Jie yra būtinas bet kokio arbatvakario atributas. Tačiau, skirtingai nei Europos šalyse, Azijoje desertai per arbatos gėrimo ceremonijas nėra vartojami. Matyt, tai kultūrinis tautų skirtumas.
Europoje ir Amerikoje išrasta daugybė sausainių rūšių, skirtų užkandžiauti ir pasėdėti prie arbatos ar kavos puodelio. Sunku įsivaizduoti, kiek pasaulyje yra daug receptų
. Papasakosime apie vieną iš tikrųjų sausainių gaminimo būdų.
Sausainių ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- vanilino – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- raugo – 7 g;
- cukraus pudros – valgomasis šaukštas;
- sviesto – 120 g;
- graikiško jogurto – 100 g;
- uogienė – 2 šaukštai;
- kokosų drožlių.
Sausainių paruošimas:
Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius, vaniliną, druską ir cukraus pudrą. Į miltus sudėkite šaltą sviestą ir išminkykite iki trupinių
tešlos. Į trupinių masę supilkite graikišką jogurtą, iš pradžių išminkykite mentele, paskui rankomis, kad gautųsi elastinga ir nelipni tešla.
Padėkite tešlą ant maistinės plėvelės ir iškočiokite kočėlu į ne per ploną sluoksnį.
Pašalinkite nelygius sluoksnio kraštus ir supjaustykite jį išilginėmis 4-5 cm storio juostelėmis. Sumaišykite uogienę ir kokoso drožles ir kiekvieną tešlos juostelę patepkite įdaro takeliu.
Užspauskite kiekvienos tešlos juostelės kraštus, kad įdaras atsidurtų viduje. Gautas dešreles padalykite į nedidelius vamzdelius, sudėkite juos ant pergamento ant kepimo skardos dugno.
Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Iškepusius sausainius galima apvolioti cukraus pudroje arba kokoso drožlėse.
Sausainiai originalūs, jiems tinka bet kokia uogienė.
