Sekite mus Facebook'e!
Česnakas – įdomus augalas, laikomas vienu seniausių mūsų planetoje. Žmonės apie česnakus žino jau seniai. Tikriausiai jo dėka daugelis ligų aplenkė žmoniją ir neatnešė didelių nuostolių
. Česnakas ir dabar yra populiarus metodas nuo daugelio ligų. Tokius negalavimus kaip ARI ir ARVI česnako pagalba galima greitai išgydyti
. Tačiau jei česnaką laikysite netinkamai, jis neduos tinkamo rezultato. Todėl papasakosime, kaip geriausia česnaką laikyti daugelį metų.
Česnakų mišinio ingredientai:
- česnakai;
- druskos – 40 g.
Česnakų mišinio paruošimas:
Pirmiausia česnakus kruopščiai nuplaukite vandenyje. Išimti česnakus iš vandens galima skepetaite. Dėkite skilteles ant stalo, uždengto rankšluosčiu arba popieriumi
. Kai tik rankšluostis sugers skysčio perteklių, pašalinkite česnako žievelę ir dugną.
Pusę viso kiekio sudėkite į trintuvą, pabarstykite 20 g druskos
. Į trintuvą supilkite likusį česnaką, pabarstykite dar daugiau druskos ir sumalkite iki košelės.
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir paskleiskite česnakų mišinį.
Paskleiskite masę ant kepimo skardos dugno ir porą dienų džiovinkite saulėje. Tada sluoksnį rankomis sutrupinkite į stambius trupinius.
Sudėkite mišinį atgal į trintuvą ir sumalkite.
Gausite česnakinę druską, kuri puikiai tinka daugeliui patiekalų. Ją naudojame receptams, kuriuose yra česnakų, patariame įberti šiek tiek.
