Sekite mus Facebook'e!
Moliūgų pyragas – puikus būdas paįvairinti mitybą nauju patiekalu. Paprastai šį pyragą gamina nedaug žmonių. Priežastys įvairios – žmonės nežino arba nemoka gaminti moliūgų pyrago
. Kai kurie taip pat mano, kad moliūgų pyragas nėra skanus. Tačiau, kaip rodo virėjų atsiliepimai, šis kepinys yra labai sveikas ir saldus
. Tai reiškia, kad moliūgų pyragas gali jums visai pakeisti obuolių pyragą ir kitus vaisinius kepinius.
Verta sužinoti daugiau apie tai, kaip iš manų kruopų iškepti moliūgų pyragą
.
Moliūgų pyrago ingredientai:
- kefyras – 200 ml;
- kiaušinis – vnt;
- manų kruopos – 200 g;
- cukraus – 100 g;
- raugas – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- moliūgas – 200 g.
Moliūgų pyrago paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su manų kruopomis ir leiskite joms šiek tiek išbrinkti. Išvalykite moliūgą nuo sėklų ir nulupkite, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis
. Moliūgo skilteles sutarkuokite stambia tarka
. Į išbrinkusias manų kruopas įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite
.
Į tešlą supilkite granuliuotą cukrų ir kepimo miltelius, ingredientus išmaišykite
. Į tešlą sudėkite moliūgų masę, išmaišykite. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno supilkite tešlą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Iškepusį pyragą patariame apibarstyti cukraus pudra.
Gausite paprastą saldų moliūgų pyragą prie arbatos.
