Sekite mus Facebook'e!
Šventinės salotos yra viena iš labai nenuspėjamų salotų rūšių. Tiesa ta, kad pastaruoju metu daugelis virėjų gamina pernelyg abejotinus šio mėginio patiekalus. Kartais daug abejonių sukelia ingredientų skaičius, jų derinimas tarpusavyje. Dažnai tokios salotos lieka ant stalo neparuoštos, nes svečiams nekelia pasitikėjimo. Deja, ne visi kulinariniai malonumai sugeba pradžiuginti paprastus vartotojus.
Kaip pristatyti svečiams naujas salotas, kad jos nustelbtų Olivjė ar silkę po kailiais? Paruoškime paprastas ir skanias salotas „Paukštis”.
Salotų „Paukštis” ingredientai:
- Vištienos filė – vnt;
- rūkyta dešra – 120 g;
- sūris – 150 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- marinuoti agurkai – 4 vnt;
- grybai – 400 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- majonezas;
- traškučiai.
Salotų „Paukštis” paruošimas:
Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, kiaušinius – kietai virtus. Grybus supjaustykite plonomis plokštelėmis, svogūnus – mažais kubeliais
. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite grybus. Palaukite, kol iš grybų išgaruos visa drėgmė
. Virtą filė suplėšykite į pluoštus, sudarydami pirmąjį salotų sluoksnį. Padenkite mėsą majonezo tinkleliu. Ant vištienos sluoksnio uždėkite grybų sluoksnį su svogūnais
. Supjaustykite nedidelius marinuotų agurkų batonėlius, išdėliokite juos kaip trečiąjį sluoksnį, aptepkite majonezu.
Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Juos dėkite kaip ketvirtąjį salotų sluoksnį.
Rūkytą dešrą supjaustykite batonėliais panašiai kaip agurkus, iš jos padarykite kitą sluoksnį. Sūrį sutarkuokite stambia tarka
. Dešros sluoksnį užtepkite majonezu, viršų apibarstykite sūriu.
Visą salotų paviršių aptepkite majonezo tinkleliu.
Prieš patiekdami sutrinkite traškučius į trupinius ir apibarstykite jais salotų paviršių.
Salotas geriau pasigaminti iš anksto ir palikti šaldytuve, nebarstant traškučiais.
