Sekite mus Facebook'e!
Skaniausias daržovių asorti, kurį galite pasigaminti žiemai. Receptas paprastas, skonis tiesiog tobulas, įvairus, aromatas dvelkia visa virtuve.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- saldžiosios paprikos, svogūnų ir morkų, baklažanų po 1 kg;
- pomidorų po 2 kg;
- pupelių, 1,5 litro;
- augalinio aliejaus, 300 ml;
- druskos, 50 g;
- cukraus, 100 g.
Virimo procesas
Išvirkite pupeles, kol išvirs
, supjaustykite
svogūnus
kubeliais ir pakepinkite, kol paruduos. Sutarkuokite
morkas ir sudėkite jas į svogūnus, sumaišykite ir maišydami troškinkite, kol suminkštės.
Supjaustykite saldžiąją papriką griežinėliais ir sumaišykite su daržovėmis, troškinkite ant silpnos ugnies.
Pomidorus susmulkinkite mėsmale ir tyrę supilkite į daržoves, išmaišykite ir troškinkite 10 min.
Baklažanus nulupkite ir supjaustykite gabaliukais.
Pupeles ir baklažanus sudėkite į daržoves, išmaišykite ir troškinkite 40 min. Įpusėjus
šiam laikui įberkite druskos ir cukraus, išmaišykite.
Išpilstykite salotas į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite sterilizuotais dangteliais.
Druskos, cukraus, juodųjų ir aštriųjų pipirų įberkite pagal savo skonį ir norą.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke
.
Salotos gaunasi labai skanios, jų galima gaminti bent kasdien daržovių sezono metu ir uždaryti žiemai.
