Sekite mus Facebook'e!
Vienas sėkmingiausių ir universaliausių pomidorų konservavimo žiemai receptų, kuris padės paruošti įvairius patiekalus, garnyrus, padažus. Recepte, išskyrus pačius pomidorus, daugiau nieko nėra, konservuosime be sterilizacijos, druskos ir cukraus, acto, tik natūralaus produkto ir šiek tiek laiko virimui.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
- pomidorų, 5 kg.
Pomidorų
virimo procesas
Pomidorus rinkitės sultingas ir mėsingas veisles.
Vandenį puode užvirinkite, pomidorus apie pusę minutės nuvarvinkite ir perpilkite į šaltą vandenį.
Nuimkite odelę ir sudėkite pomidorus į puodą
. Masę užvirinkite, pavirkite kelias minutes ir išdalykite į sterilizuotus stiklainius, supilkite sultis iš puodo.
Užsukite stiklainius dangteliais, apverskite
ir užsukite
, kol atvės
.
Atidarius tokio preparato stiklainį, galima įdėti svogūnų
arba
smulkiai supjaustytų česnakų, prieskoninių žolelių, net šaldytų, ir užpilti nerafinuotu augaliniu aliejumi bei actu.
Žiemą turėsite tikras vasariškas salotas, taip gaiviai kvepės pomidorai ir žalumynai. Pomidorus galima tiesiog sutrinti panardinamuoju trintuvu ir gauti pomidorų sulčių, į kurias pagal skonį įberiame šiek tiek druskos ir cukraus.
