Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti kopūstai – tai patiekalas, gaminamas rauginant kopūstus. Šios rūšies kopūstai naudojami visame pasaulyje. Kartu jis laikomas nacionaliniu patiekalu ir NVS šalyse, ir Azijoje. Pavyzdžiui, tam tikrų veislių rauginti kopūstai populiarūs Korėjoje ir Japonijoje
. Tokie kopūstai ruošiami įvairiais būdais. Yra pjaustytų marinuotų kopūstų, smulkintų, nesmulkintų ir supjaustytų dideliais gabalais
. Pirmą kartą marinuotus kopūstus pradėjo gaminti kinai III a. pr. m. e.
Dabar yra daugybė marinavimo receptų, papasakosime apie vieną optimaliausių.
Marinuotų kopūstų ingredientai:
- kopūstai – 2 kg;
- morkos – 130 g;
- saldžioji paprika – 70 g;
- vandens – 1 litras;
- pipirų žirneliai;
- lauro lapas;
- cukraus – 165 g;
- actas 9 % – 135 g;
- druskos – 2 šaukštai.
Marinuotų kopūstų paruošimas:
Į
puodą supilkite vandenį, suberkite raudonėlio pipirus, juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus pagal skonį.
Tuo metu smulkiai supjaustykite baltagūžius kopūstus, atsikratykite viršutinių lapų ir šerdies.
Įtrinkite stambia tarka nuluptas morkas
.
Pašalinkite saldžiųjų paprikų vidų ir supjaustykite nedideliais strypeliais
. Dideliame puode sumaišykite kopūstus, paprikas ir morkas
.
Į marinatą supilkite actą ir supilkite skystį į puodą su kopūstais.
Įmaišykite kopūstus į marinatą ir palikite atvėsti.
Kol kopūstai vėsinami, juos reikia dar porą kartų pamaišyti.
Atvėsusius
kopūstus
12 valandų padėkite į šaldytuvą
.
Ryte galite paragauti paprastai ir skaniai marinuotų kopūstų.
