Sekite mus Facebook'e!
Troškinys yra vienas universaliausių patiekalų visame pasaulyje. Beveik kiekvienoje šalyje egzistuoja troškinti patiekalai. Tiesa, visose šalyse troškinys turi savo neįprastą pavadinimą
. Pavyzdžiui, Italijoje troškinys vadinamas lazanija, NVS šalyse – makaronais. Tuo pat metu patiekalo gaminimo koncepcija dažnai būna panaši.
Faktas tas, kad troškinį senovėje gamino valstiečiai. Iš daržovių pagaminti paprastą ir biudžetinį patiekalą nebuvo sunku ir greita. Troškintuvu buvo maitinamos didelės šeimos
. Pakalbėkime apie tai, kaip gaminti kopūstų troškinį.
Kopūstų troškinio ingredientai:
- Kopūstai – 800 g;
- krapų – ryšulėlis;
- petražolės;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- Morkos – vnt;
- Česnakai – 4 skiltelės;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų;
- Paprika;
- Miltai – 200 g;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Vyšniniai pomidorai – 150 g.
Kopūstų troškinio paruošimas:
Kopūstus susmulkinkite ne itin smulkiai, išdėliokite giliame dubenyje. Kopūstus pasūdykite ir lengvai išminkykite rankomis
. Nuluptas bulves
sutarkuokite
stambia tarka, sumaišykite su kopūstais. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, petražoles ir krapus, sutarkuokite morkas, sudėkite žalumynus ir
morkas į dubenį su bulvėmis ir kopūstais
.
Į daržovių
mišinį
įspauskite česnako skilteles, į tą patį
mišinį
įmuškite kiaušinius
. Į mišinį supilkite miltus, maltus juoduosius pipirus ir papriką, gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir paskleiskite daržovių mišinį.
Kepkite indą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.
Rekomenduojame troškinį patiekti su vyšniniais pomidorais. Taip patiekalas bus išbaigtas ir įgaus naujų skonio natų.
