Sekite mus Facebook'e!
„Yantyk” – ne vienintelis šio kepinio pavadinimas. Įvairiuose regionuose yantyk taip pat vadinamas youg’yz yantyk ir ayaklyk-chiberek. Kaip galima suprasti iš antrojo pavadinimo, yantyk yra patiekalas, panašus į cheburek.
Yantyk gaminamas iš jautienos arba avienos mėsos, pridedant aštrių prieskonių
.
Pagrindinis skirtumas nuo čebureko yra tas, kad yantyk gaminamas be riebalų pertekliaus. Taigi yantyk yra sveikesnis už cheburek
. Pasigaminkime šį totorių virtuvės patiekalą namuose.
Jantyk ingredientai:
- Miltai – 340 g;
- Druska – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Verdantis vanduo – 200 ml;
- Įdaras – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Sviestas – 40 g.
Yantik paruošimas:
Į dubenį supilkite miltus ir ½ šaukštelio druskos, įpilkite augalinio aliejaus, sumaišykite komponentus. Į miltų mišinį supilkite verdantį vandenį ir išmaišykite
. Kai tešla atvės, pradėkite ją minkyti rankomis, kol susidarys gumulas. Išminkytą tešlą palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų, uždenkite dangčiu ar kitais indais
. Svogūną pertrinkite per mėsmalę, sumaišykite su malta mėsa, druska. Ištirpinkite sviestą, supilkite į maltą mėsą ir gerai išmaišykite.
Jei maltiniuose yra daug riebalų, sviesto dėti nereikia.
Į faršą pagal skonį įberkite prieskonių
. Tešlą padalykite į 10 vienodų dalių, suformuokite ritinėlius. Suktinukus palikite po rankšluosčiu 5 minutėms pailsėti. Maltą mėsą
padalykite į 10 vienodų dalių.
Suktinukus kočėlu iškočiokite į plonus apvalius pyragėlius. Ant ½ kiekvieno plokštainio užtepkite įdaro.
Uždenkite įdarą kita puse duonos plokštainio ir užspauskite kraštus. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite ant jos abi jankų puseles. Kepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes.
Iškepusius jantukus aptepkite sviestu ir uždenkite dangčiu.
Gausite minkštus, sultingus jantykus, kurie yra sveikesni už čeburekus.
