Sekite mus Facebook'e!
Prancūzija pagrįstai laikoma konditerijos pradininke. Šioje šalyje išrasti tokie svarbūs konditerijos pagrindai kaip biskvitas, saldi karamelė, beza ir sviestinis kremas
. Sunku ginčytis, kad Prancūzijos tortai yra vieni puikiausių ir brangiausių planetoje. Tiesa ta, kad jų gaminimo technologija nestovi vietoje. Kiekvieną dieną konditeriai tobulina įvairių klasikinių desertų receptus.
Šioje šalyje pirktiniai tortai nėra vertinami
.
Dažniau užsakomi švieži profesionalų pagaminti tortai. Tačiau tortą galima išsikepti ir patiems.
Varškės pyrago tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 150 g;
- augalinis aliejus – 100 g;
- pienas – 70 g;
- miltai – 200 g;
- raugas – 8 g;
- vanilinis cukrus – 8 g;
- druskos – žiupsnelis.
Kremo ingredientai:
- varškė – 250 g;
- cukraus – 2 šaukštai;
- kukurūzų krakmolo – 1 valgomasis šaukštas;
- kiaušiniai – 1 vnt;
- vanilinio cukraus – 5 g.
Varškės pyrago paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakite iki purios minkštos masės. Į masę supilkite augalinį aliejų ir pieną. Į kiaušinių masę palaipsniui supilkite miltus, augalinį aliejų ir vanilinį cukrų ir išminkykite
tirštą, vientisą tešlą
.
22×22 cm dydžio kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite ant jo tešlą.
Atskirame kremui skirtame dubenyje panardinamuoju maišytuvu išplakite varškę su kiaušiniu, cukrumi, kukurūzų krakmolu ir vaniliniu cukrumi.
Šaukštu supilkite kremą į konditerinį maišelį ir
kremu ant tešlos paviršiaus sukurkite raštą.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Iškepusį pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
Gausite minkštą, aromatingą ir erdvų pyragą.
