Sekite mus Facebook'e!
Moliūgas – ne tik daržovė, iš kurios galima ruošti sriubas ir gaminti garnyrus. Ši daržovė turi svarbaus vitamino T, kuris padeda reguliuoti organizmo medžiagų apykaitą.
Kodėl daugelis žmonių ignoruoja moliūgą savo mityboje, jei ši daržovė mums tokia naudinga?
Tikriausiai reikalas slypi dviprasmiškame moliūgo skonyje. Tiesa ta, kad ne visiems patinka saldokas skonis. Tokiu atveju iš moliūgo galite pasigaminti desertą. Tam reikia derinti moliūgą su saldžiais kepiniais
. Sukurkime neįprastą moliūgų keksą savo virtuvėje.
Moliūgų keksiuko ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Cukrus – 250 g;
- augalinis aliejus – 130 g;
- Moliūgų tyrė – 350 g;
- Miltai – 400 g;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
- Apelsinų žievelės;
- abrikosai;
- Sultanės.
Moliūgų keksiukų paruošimas:
Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu, kol susidarys puri balta masė. Į šią masę supilkite augalinį aliejų, įmaišykite moliūgų tyrę
. Mentele įmaišykite tyrę į kiaušinių masę. Sumaišykite raugą ir miltus, persijokite juos į kiaušinių masę, užminkykite tirštą tešlą.
Abrikosus supjaustykite nedideliais gabalėliais, iš anksto nuplaukite ir nusausinkite
.
Jei abrikosai ir rūgštynės yra pasenę, užpilkite juos verdančiu vandeniu.
Sudėkite žieveles, abrikosus ir rūgštynes į tešlą ir išmaišykite.
Sudėkite tešlą į keksiukų formą, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min.
Rezultatas – sodrus minkštas moliūginis keksas.
Jei norite, papuoškite keksą cukraus pudra.
