Sekite mus Facebook'e!
Kotletus gamina beveik kiekviena šeimininkė. Šį patiekalą gana paprasta paruošti, o jį mėgsta daugelis vyrų. Dėl sotumo ir skonio kotletai populiarūs ir po šimtmečių
. Tačiau laikui bėgant tinkami kotletų receptai ėmė trauktis į antrą planą. Su kuo susijęs šis reiškinys – ne itin aišku. Tikriausiai kalbama apie norą sutaupyti. Dėl šios priežasties dabar į kotletus dažnai dedama daug duonos, svogūnų, kiaušinių ir ryžių. Kartu gerokai sumažinama maltos mėsos dalis.
Verta prisiminti, kad geri kotletai gaminami būtent su didesne maltos mėsos dalimi sudėtyje.
Papasakosime, kaip pagaminti skanius kotletus be duonos
.
Kotletų ingredientai:
- Vištienos šlaunelių filė malta mėsa – kg;
- svogūnas – 2 vnt;
- česnako – skiltelė;
- grietinė – 2 šaukštai. litrai;
- manų kruopos – 3 šaukštai litrų;
- kiaušinio trynys – vnt;
- sviesto – 50 g;
- druskos – šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis.
Kotletų paruošimas:
Svogūnus ir česnakus pertrinkite per mėsmalę, iš gautos masės pašalinkite skysčio perteklių. Į maltą mėsą sudėkite svogūnų masę kartu su tryniu, supilkite manų kruopas
. Į maltą mėsą sudėkite grietinę, įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Į faršą sudėkite suminkštintą sviestą ir toliau maišykite.
20-30 min. palikite faršą, kad viduje išbrinktų manų kruopos
.
Rankas patepkite augaliniu aliejumi, suformuokite kotletus
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, išdėliokite kotletus ir kepkite iš kiekvienos pusės, kol paruduos
. Į keptuvę įpilkite apie 150 ml vandens, troškinkite ant vidutinės
ugnies
po dangčiu 10 minučių.
Šie kotletai puikiai tiks su bulvių koše arba makaronais.
Jie bus minkšti, švelnūs ir aromatingi.
