Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Miltai ir verdantis vanduo. Traškūs plonos tešlos paplotėliai: įdaras sultingas, aromatingas ir švelnus.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos pyragaičiai dėl savo skonio ir sotumo garsėja daugelyje Europos ir Azijos tautų. Kiekviena kultūra turi savo mėsos pyragų receptą. Pavyzdžiui, žinome apie beliašus, čeburekus, echpochmaki ir kitų rūšių pyragus.

Klajoklių tautoms tokie pyragai buvo ypač svarbūs. Bulvių ir kitų daržovių auginti nebuvo įmanoma, nes žmonės ilgai vienoje vietoje neužsibūdavo. Todėl klajokliams optimalu buvo valgyti mėsos patiekalus

, o pyragai buvo ne kepami, o kepami riebaluose. Dėl panašios priežasties klajokliai neturėjo krosnių

. Papasakosime, kaip paruošti keptus pyragus su mėsa.

Mėsos pyragėlių ingredientai:

  • Reikės: verdančio vandens – 205 ml;
  • Druska – šaukštelis;
  • Miltai – 350 g;
  • augalinis aliejus – 20 ml;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Įdaras – 250 g.

Mėsos paplotėlių paruošimas:

Į dubenį su 175 ml verdančio vandens ištirpinkite druską, suberkite miltus. Miltus supilkite į verdantį vandenį, mentele užminkykite tešlą, o tada išminkykite rankomis. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol tešla taps elastinga

. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių. Tuo metu sutarkuokite svogūnus stambia tarka. Į maltą mėsą įmaišykite svogūnus, pagal skonį susmulkintus žaliuosius svogūnus ir petražoles

Rekomenduojame:  Skanūs pyragai. Greita ir universali tešla: tinka pyragams, keksiukams ir pyragaičiams.

. Į maltą mėsą supilkite verdantį vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių ir išmaišykite. Tešlą iškočiokite plonu 1 mm storio sluoksniu, perlenkite į 4 sluoksnius ir

padalykite

tešlą

į 5 kvadratėlius

.

Мука и кипяток. Пирожки из хрустящего тонкого теста: начинка сочная, ароматная и нежная

Kiekvieną kvadratą iškočiokite į ploną stačiakampį sluoksnį, sulenkite juos ir vėl padalykite tešlą į 5 kvadratus.

Мука и кипяток. Пирожки из хрустящего тонкого теста: начинка сочная, ароматная и нежная

Ant ½ kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą įdaro ir užspauskite įdarą tešloje.

Мука и кипяток. Пирожки из хрустящего тонкого теста: начинка сочная, ароматная и нежная

Ant siūlės šakute padarykite raštą.

Мука и кипяток. Пирожки из хрустящего тонкого теста: начинка сочная, ароматная и нежная

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Мука и кипяток. Пирожки из хрустящего тонкого теста: начинка сочная, ароматная и нежная

Mėsos paplotėliai gaminami iš traškios plonos tešlos. Viduje esantis įdaras sultingas, aromatingas ir minkštas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *