Sekite mus Facebook'e!
Vištienos krūtinėlė yra lengviausia vištienos mėsos dalis. Ji yra kilio kaulo ir trikampės kremzlės srityje. Paprastai kepant mėsa tampa kuo baltesnė ir sausesnė
. Skaidulinė mėsa turi daug kepimo ypatybių. Jei vištienos krūtinėlę gaminsite netinkamai, gausite šiurkščią mėsą, kurią bus sunku valgyti.
Vištienos krūtinėlės naudojimu domisi sportininkai ir plonaplaukiai
.
Tačiau kai kurie žmonės šios vištienos dalies galiausiai ima nekęsti, nes valgo sausą ir šiurkščią. Papasakosime, kaip paruošti skanią vištienos krūtinėlę.
Vištienos krūtinėlės kepimo ingredientai:
- Vištienos filė – 4 vnt;
- Kiaušinis – 3 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- Miltai – 600 g;
- Bulvės – 3 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- džiovintų krapų – žiupsnelis;
- čiobrelių;
- džiovintų česnakų.
Keptos vištienos krūtinėlės paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiaušinius įmuškite į dubenį su vištienos krūtinėle, pabarstykite druska ir išmaišykite.
Petražoles smulkiai supjaustykite, kartu su majonezu suberkite į dubenį su vištienos mėsa ir išmaišykite
. Į mėsos mišinį suberkite miltus ir
išmaišykite.
Nuluptas bulves supjaustykite stambiais strypais. Bulves sumaišykite su druska, juodaisiais pipirais, džiovintais krapais, čiobreliais ir džiovintais česnakais. Bulves užpilkite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite bulves į prieskonius. Kepkite bulves 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite porcijas mėsos mišinio.
Kepkite vištienos krūtinėlę iš abiejų pusių po 5 minutes.
Taip gausite keptos vištienos kotletus su keptų bulvių garnyru. Gana skani vakarienė, kurią verta išbandyti.
