Sekite mus Facebook'e!
Deja, daugelis žmonių žaliųjų žirnelių valgo retai. Tokio reto vartojimo priežastys gali būti įvairios. Pavyzdžiui, virėjai nežino, su kuo derinti žaliuosius žirnelius, arba žiemą negali rasti šviežių
. Nebūtina visada valgyti tik šviežius žaliuosius žirnelius
.
Rekomenduojame vartoti konservuotus ir iš jų gaminti patiekalus. Pavyzdžiui, ruošti salotas arba naudoti kaip garnyrą prie mėsos
. Žaliuosiuose žirneliuose yra daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su hipertenzija ir augliais.
Paruoškime salotas iš konservuotų žaliųjų žirnelių
.
Žirnelių salotų ingredientai:
- Konservuoti žirneliai – 180 g;
- morkos – vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- česnako – skiltelė;
- krapų – ryšulėlis;
- žaliasis svogūnas – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- 9 % acto – valgomasis šaukštas;
- garstyčių – šaukštelis;
- augalinis aliejus – 200 ml.
Žirnių salotų paruošimas:
Iš žirnių skardinės išpilkite 70 ml vandens. Likusį skystį išpilkite, žirnius sudėkite į salotinę
. Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius ir morkas sudėkite į salotinę su žirneliais
. Į salotas įspauskite česnaką, susmulkinkite krapus ir žaliąjį svogūną, taip pat įmaišykite į salotas.
Į gilų dubenį supilkite žirnių skystį ir actą, pagardinkite druska. Į mišinį įmaišykite garstyčias ir plakite panardinamuoju maišytuvu 40 s.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir plakite porą minučių. Supilkite padažą į salotas ir kruopščiai išmaišykite.
Gausite sveikas salotas su žirneliais ir naminiu majonezu.
Tai puikus užkandžių salotų receptas.
