Sekite mus Facebook'e!
Pyragai yra universali kepimo rūšis, nepanaši į jokią kitą. Pyragas gali būti soti vakarienė arba nesudėtingas desertas. Viskas priklauso nuo pyrago įdaro. Jei jis yra uogų arba vaisių, pyragas yra desertinis pyragas. Jei naudojama mėsa arba daržovės, pyragas jau laikomas įprastu, skirtu vakarienei arba pietums
. Todėl pyragai ruošiami visur planetoje. Šis pyragas atpažįstamas tiesiog visur. Sunku rasti šalį, kurioje pyragai nebūtų nacionalinė vertybė
. Tačiau dauguma
žmonių
vis dar teikia pirmenybę mėsos pyragams. Tačiau verta žinoti, kaip paruošti desertinius pyragus. Jie gali būti panašūs į pyragus ir net geresni.
Dieninio ir naktinio pyrago ingredientai:
- kondensuotas pienas – 380 g;
- kiaušinis – 2 vnt;
- sviestas – 100 g;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- raugo – 1 šaukštelis;
- miltai – 150 g;
- kakava – 1 valgomasis šaukštas;
- grietinė – 400 g;
- cukraus pudros – 4 valgomieji šaukštai.
„Dienos ir nakties” torto paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite kondensuotą pieną ir druską, išmaišykite iki vientisos masės. Į miltus suberkite kepimo miltelius, išmaišykite ir persijokite į kondensuoto pieno mišinį.
Sumaišykite ingredientus ir išminkykite tešlą
.
Padalykite ją į dvi lygias dalis, į vieną iš dalių persijokite kakavos miltelius ir išmaišykite.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, ant vienos dalies dėkite kakavinę tešlą, o ant kitos – įprastą tešlą.
Biskvitą kepkite 12-15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Įdarui grietinę sumaišykite su cukraus pudra, išsukite. Biskvito kraštus apipjaustykite peiliu, biskvitą padalykite į šviesų ir tamsų
. Kiekvieną biskvitą aptepkite kremu, kremo pluteles sujunkite tarpusavyje. Kremu aptepti torto šonus ir viršų.
Iš likusios plutos dalies padarykite trupinius ir jais padenkite kreminio pyrago šonus.
Palikite pyragą 20 minučių kambario temperatūroje, kad įsigertų.
Rezultatas – puikus saldus pyragas, kuris atrodo kaip tortas.
