Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragaičiai paplitę visoje Europoje. Nereikia ilgai stebėtis, kodėl obuoliai tokie aktualūs daugumai prancūzų, anglų, amerikiečių ir italų. Faktas tas, kad obuoliai laikomi vienu prieinamiausių vaisių planetoje
. Dėl šios priežasties žmonės pradėjo eksperimentuoti gamindami saldžius kepinius, kurių pagrindą sudaro obuolių įdarai. Daugelis tautų pasiekė visišką meistriškumą, kai išmoko gaminti obuolių desertus. Atsirado šarlotės, obuolių gratino ir kitų saldumynų receptų.
Paruoškime tipišką obuolių kepinį – obuolių pyragėlius
.
Tešlos obuolių bageliams ingredientai:
- Pienas – 120 g;
- cukraus – 80 g;
- šviežių mielių – 15 g;
- kiaušiniai – 2 vnt.
- sviesto – 60 g;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- vanilės – žiupsnelis;
- miltai – 460 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Įdaras: obuoliai – 5 vnt;
- cukraus – 3 valg;
- sviesto – 1 valgomasis šaukštas;
- žievelės;
- citrinos sultys;
- cinamonas.
Obuolių bandelių paruošimas:
Į dubenį su šiltu pienu supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite. Į mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite ištirpintą sviestą, įberkite
druskos ir vanilės, išmaišykite. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Ant miltais pabarstyto stalo tešlą palaipsniui minkykite 5-7 minutes, kol ji taps
elastinga ir nelipni
.
Sudėkite tešlą į dubenį, patepkite augaliniu aliejumi ir palikite 50 minučių po maistine plėvele.
Tada dar kartą išminkykite tešlą ir palikite ją valandai po plėvele. Tuo metu nulupkite obuolius nuo žievelės ir sėklalizdžių. Supjaustykite obuolius nedideliais gabalėliais.
Sudėkite obuolius į keptuvę su sviestu ir cukrumi. Į obuolių masę įmaišykite žievelę ir citrinos sultis ir
palikite obuolius 3-4 minutes kepti keptuvėje, kol išgaruos drėgmė
.
Obuolių netroškinkite.
Palikite obuolius atvėsti ant plokščios lėkštės. Tuo tarpu padalykite tešlą į 200-250 g
ritinėlius
ir palikite juos 10-15 minučių po rankšluosčiu
. Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į 30 cm skersmens sluoksnį. Padalykite tešlą į pailgus trikampius, ant storiausios dalies uždėkite įdaro. Įdarą suvyniokite į tešlą ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Palikite bandeles šiltoje vietoje 30-40 minučių po celofanu ir rankšluosčiu.
Maišelius kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.
Prieš kepdami bagelius galite patepti kiaušinio tryniu ir pabarstyti cukraus pudra.
Vietoj citrinos įdarą galite paruošti su cinamonu.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
