Sekite mus Facebook'e!
Blynai – tai slaviškas patiekalas, atsiradęs dar pagonių laikais. Tuomet blynai buvo laikomi saulės simboliu ir paprastai buvo kepami pavasario pradžioje.
Blynams yra skirta šventė Maslenica
.
Tačiau atėjus krikščionybei ši pagonybės šventė prarado savo pirminę prasmę. Blynų dieną žmonės turėjo atnešti blynų kaip dovaną deivei Ladai. Taip ji palaimindavo slavus vaisingumui ateinančią vasarą
. Dabar blynai kepami ne tik per Blynų dieną. Šis patiekalas nuolat patiekiamas žiemą, vasarą ir rudenį. Papasakosime apie blynų su varškės įdaru kepimo receptą.
Tešlos blynams ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – 1,5 valg;
- pieno – 500 ml;
- miltai – 250 g;
- verdančio vandens – 150 ml;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Įdarui skirti ingredientai:
- varškė – 400 g;
- kiaušinis – vnt;
- cukraus – 90 g;
- kukurūzų krakmolas – valgomasis šaukštas. l;
- sviesto – 40 g.
Blynų paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite plaktuvu. Į kiaušinių masę supilkite 250 ml pieno, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir išmaišykite blynų tešlą
. Į tešlą supilkite likusį pieną, įpilkite verdančio vandens, augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite.
15 minučių palikite tešlą pastovėti, tada keptuvėje kepkite plonus blynelius.
Įdarui paruošti varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, krakmolu ir ištirpintu sviestu.
Kiekvieną blyną aptepkite įdaru, susukite į vamzdelius ir padalykite per pusę
. Kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite blynų vamzdelius. Blynų viršų patepkite sviestu, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Gausite minkštus švelnius blynus su varškės įdaru.
Į varškę galite įmaišyti sultenių, kad ji būtų skanesnė.
