Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iš pirmo karto jie būna teisingi. Penki šimtai blynų – juos gaminu su įdaru, apie kurį mažai kas žino.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai – tai slaviškas patiekalas, atsiradęs dar pagonių laikais. Tuomet blynai buvo laikomi saulės simboliu ir paprastai buvo kepami pavasario pradžioje.

Blynams yra skirta šventė Maslenica

.

Tačiau atėjus krikščionybei ši pagonybės šventė prarado savo pirminę prasmę. Blynų dieną žmonės turėjo atnešti blynų kaip dovaną deivei Ladai. Taip ji palaimindavo slavus vaisingumui ateinančią vasarą

. Dabar blynai kepami ne tik per Blynų dieną. Šis patiekalas nuolat patiekiamas žiemą, vasarą ir rudenį. Papasakosime apie blynų su varškės įdaru kepimo receptą.

Tešlos blynams ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – šaukštelis;
  • cukraus – 1,5 valg;
  • pieno – 500 ml;
  • miltai – 250 g;
  • verdančio vandens – 150 ml;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Įdarui skirti ingredientai:

  • varškė – 400 g;
  • kiaušinis – vnt;
  • cukraus – 90 g;
  • kukurūzų krakmolas – valgomasis šaukštas. l;
  • sviesto – 40 g.

Blynų paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite plaktuvu. Į kiaušinių masę supilkite 250 ml pieno, išmaišykite. Į mišinį suberkite miltus ir išmaišykite blynų tešlą

Rekomenduojame:  Salotos "General" su vištienos krūtinėlėmis ir marinuotais agurkais. Būtinai pagaminsiu jas Naujųjų metų išvakarėse

. Į tešlą supilkite likusį pieną, įpilkite verdančio vandens, augalinio aliejaus ir vėl išmaišykite.

15 minučių palikite tešlą pastovėti, tada keptuvėje kepkite plonus blynelius.

Получаются с первого раза. Блины "Пятьсот" - готовлю с начинкой о которой мало кто знает

Įdarui paruošti varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, krakmolu ir ištirpintu sviestu.

Получаются с первого раза. Блины "Пятьсот" - готовлю с начинкой о которой мало кто знает

Kiekvieną blyną aptepkite įdaru, susukite į vamzdelius ir padalykite per pusę

. Kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno išdėliokite blynų vamzdelius. Blynų viršų patepkite sviestu, uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.

Получаются с первого раза. Блины "Пятьсот" - готовлю с начинкой о которой мало кто знает

Gausite minkštus švelnius blynus su varškės įdaru.

Получаются с первого раза. Блины "Пятьсот" - готовлю с начинкой о которой мало кто знает

Į varškę galite įmaišyti sultenių, kad ji būtų skanesnė.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *