Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Varškės keksiukai su obuoliais. Puikus kepimas: kepkite po truputį

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keksiukai – tai ypatingas kepinys, žinomas tiek NVS šalyse, tiek Europoje. Keksiukai kaip konditerijos gaminys atsirado visai neseniai, XIX a. pabaigoje.

Keksiukų

pavadinimas kilo nuo formos, kurioje buvo kepamas gaminys, pavadinimo

. Be to, kad pats keksiukas buvo kepamas dubenyje, konditeris galėjo tiksliai išmatuoti reikiamą kepimui ingredientų kiekį. Keksiukai išpopuliarėjo Prancūzijoje ir Anglijoje, o vėliau paplito visame pasaulyje. NVS šalyse keksiukai atsirado gana ilgai. Tikriausiai tam buvo daug išorinių priežasčių.

Papasakosime, kaip iš varškės paruošti sodrius obuolių keksiukus.

Keksiukų ingredientai:

  • Varškė – 220 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • sviestas – 80 g;
  • miltai – 200 g;
  • cukraus – 100 g;
  • raugas – 8 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • obuoliai – 2 vnt.

Keksiukų paruošimas:

Į dubenį įdėkite sviestą, supilkite cukrų, druską ir plakite mikseriu, kol smėlio grūdeliai ištirps

. Į grietinėlės masę po vieną įmuškite kiaušinius ir mikseriu sumaišykite su sviestu

. Į masę sudėkite varškę, toliau plakite iki vientisos masės. Į varškės masę supilkite dalį miltų ir kepimo miltelių ir užminkykite tešlą. Toliau berkite miltus į tešlą, minkykite, kol tešla taps tiršta ir lipni.

Rekomenduojame:  Daugiau neperku brangios žuvies: pagal šį receptą paruošiau lašišą, ji pasirodė daug skanesnė.

Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, pašalinkite sėklalizdžius

.

Keksiukų formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno paskleiskite šaukštą tešlos.

Tešla turėtų užimti ½ formos. Ant keksiukų viršaus sudėkite obuolių skilteles.

Творожные кексы с яблоками. Идеальная выпечка: пеките сразу с запасом

Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Творожные кексы с яблоками. Идеальная выпечка: пеките сразу с запасом

Iškepusius keksiukus galima apibarstyti cukraus pudra. Keksiukai yra minkšti ir aromatingi varškės keksiukai.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *