Sekite mus Facebook'e!
Visame pasaulyje kotletai ruošiami įvairiais būdais. Šis faktas jau seniai žinomas visiems kulinariją mėgstantiems žmonėms. Iš pradžių kotletai buvo kepta mėsa su kaulu. Tačiau atsiradus technologijoms, mėsmalėms ir kitiems kulinariniams dalykams, šio mėsos gaminio ruošimas pasikeitė. Kotletai
plokštainio pavidalo iš maltos mėsos žinomi NVS šalyse ir Amerikoje. Italijoje kotletai – tai graikinio riešuto dydžio mėsos rutuliukai. Graikai kotletus gamina dar mažesnius nei italai. Kartu į tokių kotletų sudėtį įeina obuolys ir net mėtos
. Pagaminkime mums įprastus kotletus iš maltos vištienos.
Vištienos kotletų ingredientai:
- Vištienos maltos mėsos – 750 g;
- svogūnas – vnt;
- bulgariški pipirai – vnt;
- petražolių – 10 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Paprikos – ⅓ šaukštelio;
- aštriųjų pipirų – pagal skonį.
Vištienos kotletų paruošimas:
Svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Nulupkite papriką ir sutarkuokite
ją
smulkia tarka
. Svogūnus ir papriką sudėkite į dubenį su malta mėsa, česnako skilteles pertrinkite per presą.
Petražoles smulkiai
supjaustykite
, supilkite į dubenį su malta mėsa
.
Į mišinį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, paprikos ir aštriosios paprikos ir viską gerai išmaišykite.
Rankas patepkite aliejumi arba vandeniu ir iš mėsos masės suformuokite nedidelius kotletukus. Palikite kotletukus šaldytuve valandai.
Tuo metu galite supjaustyti pomidorų, žolelių ir svogūnų salotas. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Tokius kotletus rekomenduojama patiekti ant svogūnų pagalvėlės, juos vartojant suvynioti į pitos duoną. Tokie švelnūs kotletai puikiai tinka vakarienei.
