Sekite mus Facebook'e!
Vištiena laikoma viena sveikiausių. Ne veltui ją rekomenduojama vartoti dietų metu, tiek sportinių, tiek sveikatinančių dietų metu.
Vištienoje yra daug vitaminų – nuo įprastų A, B ir C iki H ir PP. Vištienos krūtinėlėje taip pat yra cholino, kuris gerina virškinimo sistemos veiklą. Vištienos krūtinėlės vartojimas valo kepenis ir stiprina imunitetą
. Jei vištienos mėsą valgysite mėnesį, jau galėsite pastebėti teigiamus pokyčius organizme. Svarbiausia išmokti skaniai paruošti vištienos krūtinėlę
. Papasakosime, kaip iškepti vištienos krūtinėlę vakarienei arba šventiniam stalui.
Ingredientai keptai vištienos krūtinėlei:
- Vištienos krūtinėlės filė – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- 15% grietinėlės – 100 ml;
- itališkos žolelės;
- paprika;
- ciberžolė;
- raudonėlis;
- parmezanas – 70 g;
- pomidoras – 1 vnt;
- Petražolės
Keptos vištienos krūtinėlės paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno išdėliokite vištienos gabalėlius
. Atskirame dubenyje išplakite porą kiaušinių, į juos supilkite grietinėlę. Į kiaušinių mišinį pagal skonį įberkite itališkų žolelių, paprikos, ciberžolės ir raudonėlio
. 30 g parmezano sutarkuokite smulkia tarka ir supilkite į kiaušinių ir grietinėlės mišinį. Mišinį supilkite į vištienos gabalėlius. Pomidorą supjaustykite mažais žiedais ir sudėkite ant vištienos gabalėlių grietinėlės padaže.
Petražoles susmulkinkite ir pabarstykite ant pomidorų
.
Patiekalą 20 minučių kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Tai puikus šventinės vakarienės variantas.
