Sekite mus Facebook'e!
Bulvių apkepas yra bene patogiausia maltų bulvių patiekimo forma. Nors nereikėtų pamiršti, kad apkepai būna ir mėsiški, ir vegetariški, ir su žuvimi. Jie ruošiami kuo paprasčiau, o atrodo dailiai ir apetitiškai. Patiekalą lengva padaryti sotų arba originalų. Tačiau šiandien norime pasiūlyti biudžetinį ir greitą šio patiekalo paruošimo variantą. Dirbkite kartu su mumis!
Užkepėlės ingredientai:
- bulvių – 9 vnt;
- maltos mėsos – 600 gr;
- miltai – 2 valg;
- pomidorų tyrės – 250 ml;
- kiaušiniai – vnt;
- svogūnai – vnt;
- morkos – 2 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- sviestas – 30 g;
- sūris – 50 g;
- žirniai – 150 g;
- rozmarinas, čiobreliai;
- pipirai, druska;
- alyvuogių aliejaus.
Troškinio paruošimas:
Bulves nulupkite ir stambiai nepjaustykite. Sudėkite jas į puodą, kad išvirtų. Pasūdykite ir virkite, kol suminkštės.
Raudonąjį svogūną smulkiai supjaustykite
.
Tą patį padarykite su morkomis ir česnakais
. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi, į ją suberkite paruoštus ingredientus
. 6-7 min. užteks, kad apkeptų
. Po to sudėkite
maltą
mėsą. Įdėkite kelias rozmarino ir čiobrelių šakeles, prieš tai susmulkintas
. Sudėję žoleles, kepkite dar 5 minutes. Sudėkite šviežius arba šaldytus žirnelius, porą lauro lapų ir pomidorų pastą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais
. Išmaišykite ingredientus ir įberkite du valgomuosius šaukštus miltų.
Į virtas bulves sudėkite kietą sviestą ir pipirus, ingredientus paverskite tyrele. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pasiųskite į bulvių košę.
Taip pat įmuškite vieną vištos kiaušinį. Išmaišykite.
Į kepimo formą ant dugno tolygiu sluoksniu paskleiskite faršą, tada bulvių košę.
Šakute padarykite raštus. Kepkite orkaitėje 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Troškinys paruoštas, mėgaukitės!
