Sekite mus Facebook'e!
Jei esate lankęsi gruzinų restoranuose arba bandę gruzinų virtuvės patiekalus namuose, tikriausiai žinote apie chačapuri. Chačapuri yra nacionalinis gruzinų patiekalas, populiarus dėl savo įvairovės ir skonių įvairovės. Nepaisant to, jis yra sotus, nebrangus ir lengvai paruošiamas
. Šiandien gaminsime plokštainį, kuris taip pat yra labai artimas chačapuri. Pabandykite ir įvertinkite, koks lengvas ir paprastas yra šis receptas.
Plokštainiams skirti ingredientai:
- Kefyras – 200 ml;
- geriamosios sodos – 0,5 šaukštelio;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – šaukštelis;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- pieno – 200 ml;
- miltai – 200 g;
- žalieji svogūnai;
- sūris – 100 g.
Pyragaičių paruošimas:
Į gilų dubenį supilkite 200 ml kefyro ir 0,5 arbatinio šaukštelio sodos. Išmaišykite plaktuvu, įberkite druskos. Įmuškite du vištų kiaušinius ir supilkite augalinį aliejų. Išmaišykite plaktuvu
. Supilkite pieną ir miltus. Vėl naudokite plaktuvą. Tada smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, pasiųskite jį prie likusių ingredientų. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Pripilkite keptuvę augalinio aliejaus. Ant viršaus dėkite dalį gautos masės, šaukštu padarykite tolygesnį sluoksnį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite iš abiejų pusių po pusantros minutės. Turėtų susidaryti rausva plutelė.
Iš visų sudedamųjų dalių turime keturis didelius plokštainius.
Puikus variantas pusryčiams arba užkandžiui. Atkreipkite dėmesį!
