Sekite mus Facebook'e!
Bulvės laikomos viena populiariausių daržovių pasaulyje. Kasdien iš bulvių ruošiama daugybė patiekalų. Bulvių fone net tolima šios daržovės giminaitė – batatai – atrodo nykiai
. Su bulvėmis susiję daug įvairių įdomių istorijų iš praeities
. Europoje žmonės ne itin mėgo bulves, nes ši daržovė galėjo nužudyti. Tiesa ta, kad iš pradžių bulvės nebuvo tinkamai valgomos. Buvo valgomi šio augalo žiedlapiai. Yra istorijų, kai bulvių lapai buvo verdami kaip arbata
. Dabar iš bulvių galima pasigaminti skanų garnyrą, pasigaminti kotletų ir net tortilijų. Ši daržovė tapo tokia universali, kad iš bulvių yra sukurtas desertas
. keptuvėje paruoškime bulvių plokštainį.
Bulvių plokštainio ingredientai:
- Bulvės – 3 vnt;
- Pienas – 180 ml;
- Cukrus – 0,5 šaukštelio;
- Druska – 0,5 šaukštelio;
- Mielės – 15 g;
- Miltai – 300 g.
Bulvių pyragaičių paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės, ir išvirkite bulvių košę. Į šiltą pieną supilkite cukrų ir druską, suberkite mieles ir gerai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Supilkite pieną į bulvių masę ir išmaišykite. Į bulvių masę suberkite miltus ir užminkykite tešlą
. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai 40 minučių. Tada tešlą vėl išminkykite. Ant miltais pabarstyto stalo padalykite tešlą į 4 rutuliukus.
Palikite ritinėlius po maistine plėvele 10 minučių. Iš tešlos suformuokite mažus plokštainukus, kurių skersmuo mažesnis už keptuvės skersmenį.
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite plokštainį iš abiejų pusių po kelias minutes.
Gausite minkštas bulvių tortilijas. Jomis galima pakeisti duoną, jas galima naudoti kaip garnyrą ir patiekti prie sriubų.
