Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragas laikomas visų kepinių simboliu. Šis pyragas yra vienas pirmųjų saldžiųjų vaisių pyragų, kuriuos gamino žmonės.
Saldus obuolių pyragas ilgą laiką valstiečiams atstojo desertus. Paprasti žmonės neturėjo pinigų cukrui. Šis produktas senovėje kainavo per brangiai. Dėl šios priežasties daugelis žmonių kepė pyragą su obuoliais
. Kad pyragas būtų saldaus skonio, buvo pasirenkami obuoliai be rūgštelės.
Obuolių pyragai buvo kepami visoje Europoje. Sunku rasti šalį, kuri neturėtų savo atskiro obuolių pyrago recepto
. Parodysime jums vieną iš burnoje tirpstančio obuolių pyrago gaminimo būdų.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 150 g;
- vanilės – 1 šaukštelis;
- sviesto – 100 g;
- jogurtas – 100 g;
- miltai – 240 g;
- rauginimo medžiaga – 10 g;
- obuoliai – 4 vnt.
Obuolių pyrago paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų, įberkite vanilės, plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps. Ištirpinkite sviestą, supilkite į kiaušinių masę, toliau plakite plaktuvu
. Į masę supilkite jogurtą, išmaišykite iki vientisos masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į dubenį su kiaušinių mišiniu, išminkykite tešlą.
Nulupkite obuolius ir supjaustykite nedideliais kubeliais, išimkite sėklalizdžius
.
Apšlakstykite obuolius citrinos sultimis, išmaišykite.
⅔
obuolių
sudėkite
į tešlą, išmaišykite.
17×23 cm kepimo formą ištepkite sviestu, ant paviršiaus sudėkite tešlą su obuoliais, išlyginkite dugną.
Ant pyrago viršaus sudėkite likusius obuolius. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Papuoškite pyragą abrikosų džemu.
Gausite kvepiantį obuolių pyragą su daug įdaro.
