Sekite mus Facebook'e!
Silkės užtepėlė yra tradicinis šaltas užkandis, gerai žinomas Rytų Europos virtuvėse. Tai švelni pasta arba paštetas, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra sūdyta silkė. Šiame patiekale dera gaminimo paprastumas, produktų prieinamumas ir ryškus, sodrus skonis, kuris yra lengvai atpažįstamas ir mėgstamas daugelio kartų.
Silkės užtepėlės atsiradimas buvo natūrali įvairių paštetų ir „sumuštinių” mišrainių gaminimo tradicijos tąsa. Esant kukliam produktų rinkiniui, namų šeimininkės ieškojo būdų, kaip iš to, kas yra po ranka, paruošti maistingų, skanių ir įvairių užkandžių.
Papasakosime, kaip paruošti silkių užtepėlę
.
Ingredientai: 1:
- silkės – 2 filė;
- svogūnas – ½ vnt;
- augalinis aliejus – 80 g;
- pomidorų sultys – 80 ml;
- manų kruopos – 60 g.
Silkės užtepėlės paruošimas:
Supjaustykite kuo smulkiau sūdytą silkę, pusę svogūno susmulkinkite blenderiu. Sumaišykite silkę ir svogūną.
Į puodą supilkite augalinį aliejų kartu su pomidorų sultimis, užvirinkite mišinį. Į mišinį supilkite manų kruopas, išmaišykite ir užvirkite
. Sudėkite mišinį prie silkės ir svogūnų, išmaišykite. Palikite užtepėlę po celofanu šaldytuve porai valandų.
Gausite paprastą ir skanią silkės užtepėlę.
Ją galima tepti ant duonos ir patiekti apibarstytą maltomis petražolėmis.
