Sekite mus Facebook'e!
Turkiškas limonadas yra ne tik gaivus gėrimas, bet ir turtingos Turkijos kulinarinės kultūros dalis, kur kiekvienas gurkšnis neša šimtmečių senumo tradicijas, svetingumo šilumą ir rūpestį sveikata.
Kitaip nei pramoninis limonadas, paplitęs daugelyje šalių, turkiškasis gaminamas tik iš natūralių ingredientų ir patiekiamas tiek namuose, tiek restoranuose, ypač šiltuoju metų laiku.
Limonadas Turkijoje – tai ne gazuotas gėrimas, o saldžiarūgštis šviežiai išspaustų citrinų sulčių užpilas su žievelėmis, cukrumi, šaltu vandeniu, kartais mėtomis, rožių vandeniu ar net medumi. Jis gali būti patiekiamas su ledo kubeliais ir citrinos griežinėliais
. Šio gėrimo gaminimas yra ištisas ritualas, perduodamas iš kartos į kartą.
Sudedamosios dalys:
- Vanduo – 2 litrai;
- Cukrus – 180 g;
- apelsinas – 1 vnt;
- Citrina – 1 vnt.
Turkiško limonado paruošimas:
Į mineralinį vandenį supilkite cukrų, išmaišykite. Citrinos ir apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į vandenį su cukrumi.
Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, supilkite jas į vandenį su cukrumi ir žievele
.
Indą su vandeniu uždenkite maistine plėvele ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą.
Limonadą perkoškite per sietelį
.
Gausite gardų gaivų gėrimą be jokių cheminių priedų.
