Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų apkepas – lengvas, sveikas ir stebėtinai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui. Dėl savo universalumo ir švelnios tekstūros troškinį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.
Cukinijų troškinys
ypač populiarus vasaros ir rudens sezono metu, kai cukinijų yra daug ir jos pasižymi geriausiu skoniu
, todėl cukinijų troškinys yra puikus būdas panaudoti sezonines daržoves ir paįvairinti savo mitybą skaniu ir sveiku patiekalu. Jį galima patiekti tiek karštą, tiek atšaldytą.
Dėl paprasto paruošimo ir prieinamų ingredientų šis troškinys yra tikras atradimas tiems, kurie vertina naminį maistą.
Sudedamosios dalys: 1:
- cukinijos – 750 g;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- vištienos šlaunelės – 600 g;
- lašiniai – 150 g;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- raudonoji saldžioji paprika – 1 vnt;
- šviežių krapų – ryšulėlis;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- džiovintų česnakų – žiupsnelis;
- grietinės – 2 šaukštai;
- kietojo sūrio.
Cukinijų apkepo paruošimas:
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais kartu su lašiniais, susmulkinkite mėsmale
. Smulkiai
supjaustykite
žaliąjį svogūną ir paprastąjį, taip pat raudonąją papriką ir krapus, išdėliokite prie maltos
mėsos
.
Iš cukinijų masės išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite į ją maltą mėsą su daržovėmis
. Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, supilkite džiovintą česnaką ir išmaišykite rankomis. Masę sudėkite į iš anksto augaliniu aliejumi išteptą formą, viršų ištepkite grietine.
Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir apibarstykite juo paruoštą apkepą
. Palikite apkepą orkaitėje dar 15 minučių.
Troškinys gaunasi kvapnus ir sultingas, tai sotus patiekalas vakarienei. Iškepusį patiekalą verta dar 10 minučių palaikyti orkaitėje, kad stabilizuotųsi ir šiek tiek atvėstų.
