Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanus cukinijų troškinys: tai pirmas dalykas, kurį šią vasarą gaminu iš cukinijų. Sultingas ir spalvingas patiekalas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų apkepas – lengvas, sveikas ir stebėtinai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui. Dėl savo universalumo ir švelnios tekstūros troškinį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.

Cukinijų troškinys

ypač populiarus vasaros ir rudens sezono metu, kai cukinijų yra daug ir jos pasižymi geriausiu skoniu

, todėl cukinijų troškinys yra puikus būdas panaudoti sezonines daržoves ir paįvairinti savo mitybą skaniu ir sveiku patiekalu. Jį galima patiekti tiek karštą, tiek atšaldytą.

Dėl paprasto paruošimo ir prieinamų ingredientų šis troškinys yra tikras atradimas tiems, kurie vertina naminį maistą.

Sudedamosios dalys: 1:

  • cukinijos – 750 g;
  • druskos – ⅓ šaukštelio;
  • vištienos šlaunelės – 600 g;
  • lašiniai – 150 g;
  • žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
  • raudonoji saldžioji paprika – 1 vnt;
  • šviežių krapų – ryšulėlis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • džiovintų česnakų – žiupsnelis;
  • grietinės – 2 šaukštai;
  • kietojo sūrio.

Cukinijų apkepo paruošimas:

Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 min. Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais kartu su lašiniais, susmulkinkite mėsmale

Rekomenduojame:  Neturiu laiko ją patiekti. Neįtikėtinai skanūs cukinijų makaronai

. Smulkiai

supjaustykite

žaliąjį svogūną ir paprastąjį, taip pat raudonąją papriką ir krapus, išdėliokite prie maltos

mėsos

.

Iš cukinijų masės išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite į ją maltą mėsą su daržovėmis

. Į masę įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, supilkite džiovintą česnaką ir išmaišykite rankomis. Masę sudėkite į iš anksto augaliniu aliejumi išteptą formą, viršų ištepkite grietine.

Вкусная кабачковая запеканка: это первое, что я готовлю из кабачков этим летом. Сочное и яркое блюдо

Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir apibarstykite juo paruoštą apkepą

. Palikite apkepą orkaitėje dar 15 minučių.

Вкусная кабачковая запеканка: это первое, что я готовлю из кабачков этим летом. Сочное и яркое блюдо

Вкусная кабачковая запеканка: это первое, что я готовлю из кабачков этим летом. Сочное и яркое блюдо

Troškinys gaunasi kvapnus ir sultingas, tai sotus patiekalas vakarienei. Iškepusį patiekalą verta dar 10 minučių palaikyti orkaitėje, kad stabilizuotųsi ir šiek tiek atvėstų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *