Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„3 puodeliai” – ploniausi blyneliai, skirti Užgavėnėms. Trys skanūs receptai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai yra pagrindinis Maslenicos simbolis. Šie kvapnūs ir ploni pyragėliai laikomi svarbiu slavų virtuvės atributu. Žinoma, blynus kepė ne tik slavai. Tačiau būtent jų dėka blynai galėjo būti prisimenami visame pasaulyje. Blynų

dienas lydi įvairios tradicijos. Paprastai Maslenicoje žmonės nuolat eidavo vieni pas kitus į namus. Aplankydavo ir nuotakas, ir pamotes, tėvus, brolius, seseris ir draugus

. Dabar nėra įprasta taip dažnai lankyti giminaičius. Tačiau blynų kepimo tradicija išlieka.

Blynų ingredientai Nr. 1:

  • Pienas – 385 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • miltai – 160 g;
  • augalinis aliejus – 3 valg;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • sodos – ½ šaukštelio.

Blynelių paruošimas Nr. 1:

Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi. Kiaušinių mišinį sumaišykite su puse viso pieno kiekio.

Į gilų dubenį persijokite miltus, supilkite pieną su kiaušinių mišiniu. Sudedamąsias dalis sumaišykite, ištrinkite visus tešlos gumulėlius

. Į tešlą įberkite šaukštą sodos su actu. Į tešlą supilkite pieną ir toliau minkykite. Galiausiai į tešlą supilkite augalinį aliejų

Rekomenduojame:  Švelniausios ir gardžiausios kreminės bandelės. "Lakomka" bandelės Velykoms arba arbatai

. Uždenkite tešlą po maistine plėvele ir palikite šiltai 15-20 minučių.

Kruopščiai

įkaitinkite keptuvę su plonu augalinio aliejaus sluoksniu ir

kepkite plonus blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

Blynų Nr. 2 ingredientai:

  • Miltai – 160 g;
  • pieno – 250 g;
  • verdančio vandens – 250 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 3 šaukšteliai;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Blynelių paruošimas Nr. 2:

Išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska dubenyje, kol kruopos ištirps, supilkite pieną. Supilkite mišinį į miltus, išminkykite vientisą tešlą be gumuliukų

. Į tešlą supilkite verdantį vandenį, išmaišykite. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus, palikite tešlą 15 minučių po maistine plėvele

. Reikia įkaitinti keptuvę, pilti po samtelį tešlos

.

Kai tešla ant viršaus pagels, galima apversti blyną. Kepkite tiesiog minutę blyną iš antrosios pusės.

Blynų Nr. 3 ingredientai:

  • Miltai – 160 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • kefyras – 135 g;
  • pienas – 250 g;
  • cukrus – 3 valg. šaukštai ir 1 valg. šaukštelis;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • raugo – 1 šaukštelis;
  • kakavos – 1 valgomasis šaukštas.
Rekomenduojame:  Šiuo receptu nustebinau savo uošvę. Parodysiu 2 traškaus ir sultingo pyrago įdaro variantus

Blynų Nr. 3 paruošimas:

Išplakite kiaušinius su šaukštais cukraus ir druskos tešlai, supilkite kefyrą į mišinį, išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį, kiaušinių mišinį supilkite į kefyrą, išminkykite tešlą be gumuliukų.

Į tešlą supilkite pieną, išmaišykite

.

Į tešlą įpilkite augalinio aliejaus, taip pat išmaišykite

. Į kakavos puodelį įberkite šaukštelį cukraus, supilkite 30 ml vandens, išmaišykite. Į kakavą supilkite 2 šaukštus blynų tešlos, išmaišykite ir perkelkite į konditerinį maišelį.

Ant įkaitusios keptuvės šokoladine tešla padarykite raštą. Po 5 sekundžių supilkite įprastą tešlą ir kepkite blyną klasikiniu būdu.

"3 стакана" - самые тонкие блины на Масленицу. Три вкусных рецепта

Pagal visus tris receptus blyneliai gaunasi savaip skanūs. Juos galima patiekti su grietine, uogiene arba kondensuotu pienu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *