Sekite mus Facebook'e!
Mergaitės, tai taip skanu, kad maniškiai suvalgo po 10 gabalėlių vienu metu, per kelias minutes juos nušluoja nuo stalo kaip sėklas, ir suaugusieji, ir vaikai visada džiaugiasi. Greitas, paprastas ir skanus bulvių receptas, receptas toks paprastas, o mielinė tešla pyragams ruošiama ant bulvių sultinio, kad gautųsi minkšta tešla.
Sudedamosios dalys:
- bulvės – 600 g
- bulvių sultinys – 100 ml
- mielės – 1 arb. šaukštelis
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.
- 2 kiaušinių tryniai
- miltai – 390–400 g
- aliejus – 30 ml
- kepimo aliejus
Paruošimas:
Bulves verdu pasūdytame vandenyje, kol išvirs, bulvių sultinio nenupilu, o tiesiog supilu į atskirą lėkštę. Į šiltą bulvių sultinį įberiu cukraus ir mielių, išmaišau. Bulves sutrinu į tyrę, supilu mielių mišinį, taip pat trynius, išmaišau iki vientisos masės.

Miltus beriu per 2 etapus ir minkau tešlą, pabaigoje įdedu sviesto. Uždengiu plėvele ir palieku tešlą 40 minučių pailsėti šiltoje vietoje, geriausia orkaitėje.

Patepu rankas ir stalą aliejumi, padalinu tešlą į gabalėlius, formuoju rutuliukus, o tada paplotėlius, viską darau rankomis.

Įkaitinu aliejų keptuvėje ir apkepu šonus iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!
