Sekite mus Facebook'e!
Iš šios tešlos galite kepti įvairius pyragus, bandeles, vyniotinius, pyragus ir kitus kepinius.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
pieno, 0,5 l;
– miltų, 1 kg;
– sviesto arba margarino, 100 g;
– cukraus, 250 g;
– mielių, 50 g; –
žiupsnelio druskos.
Paruošimo procesas
Ištirpinkite sviestą arba margariną, sumaišykite su šiltu pienu, mielėmis, cukrumi ir druska, išminkykite iki vientisos masės
. Persijokite miltus ir įmaišykite juos į pagrindą, kaskart išminkykite
.
Tešla turi būti minkšta, elastinga ir nelipni
. Indą ir tešlą ištepkite augaliniu aliejumi, įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
Išminkykite tešlą, grąžinkite ją į vietą ir palikite 1 valandą.
Šią procedūrą pakartokite dar kartą.
Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite tešlą 5 minutes. Uždenkite maistine plėvele ir palikite dar 30 minučių.
Po šio etapo tešla paruošta darbui – galite gaminti įvairius pyragaičius su įvairiais įdarais.
Visi šiai tešlai skirti produktai turi būti kambario temperatūros, kad tešla tolygiai pakiltų, o iškepusi būtų puri ir oro. Tešla kepama vidutinėje 180 laipsnių temperatūroje.
